Aurescu spune că NATO nu poate interzice zborurile Rusiei deasupra Ucrainei, așa cum a cerut Zelenski, pentru că s-ar implica militar în conflict

Aurescu spune că NATO nu poate interzice zborurile Rusiei deasupra Ucrainei, așa cum a cerut Zelenski, pentru că s-ar implica militar în conflict

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, susţine că NATO nu poate da curs solicitării președintelui Volodimir Zelenski, privind impunerea unei zone interzise pentru aviația rusă deasupra Ucrainei, pentru că asta ar însemna că Alianța se implică militar în conflict.

„Poziția NATO a fost clar exprimată și de alți membri ai Alianței. Acest lucru ar însemna că NATO ar fi implicată direct în acest conflict militar și asta nu se poate întâmpla, pentru că Ucraina nu este membră a Alianței Nord-Atlantice.  Ar însemna ca NATO să fie implicată direct în confruntarea militară”, a subliniat ministrul Aurescu, într-un interviu acordat France 24.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 7-a zi de război în Ucraina

Marți, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase că este timpul ca Occidentul să ia în considerare impunerea unei zone de interdicţie aeriană pentru rachetele, avioanele şi elicopterele ruseşti ca răspuns la bombardarea oraşului Harkov.

Zelenski a spus că Rusia a realizat 56 de atacuri cu rachete şi a lansat 113 rachete de croazieră în primele cinci zile de când a invadat Ucraina, dar informaţiile nu au fost verificate independent.

ADVERTISING

Vezi Cum arată orașul Harkov, după o noapte grea de bombardamente masive ale rușilor (Video)

La scurt timp, Washingtonul a respins apelul preşedintelui Zelenski, explicând că acesta ar reprezenta un pas către un conflict direct între SUA şi Rusia.

De asemenea, Polonia și Bulgaria au dezmințit și informația potrivit căreia ar urma să trimită avioane de vânătoare în sprijinul Ucrainei, explicând că acest lucru ar însemna că NATO devine parte în conflictul militar ruso-ucrainean.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇