Polonia și Bulgaria neagă că vor trimite avioane de vânătoare în Ucraina

Polonia și Bulgaria neagă că vor trimite avioane de vânătoare în Ucraina

Polonia și Bulgaria neagă informația conform căreia vor trimite avioane de vânătoare în sprijinul Ucrainei și explică faptul că asta ar însemna că NATO intervine în conflictul militar dintre două state nemembre ale alianței.

Reacția vine după ce Ucraina anunțase că va primi mai multe avioane din partea unor țări, printre care și Polonia sau Bulgaria, ca sprijin în apărarea țării împotriva invadatorilor ruși.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

Marți, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a aflat în vizită în Polonia (foto), ocazie cu care a declarat că NATO și-a prezentat clar solidaritatea cu Ucraina, printr-o serie de măsuri adoptate, și a oferit echipamente militare, precum și sprijin financiar.

ADVERTISING

Însă, NATO nu trebuie să devină parte în acest conflict, prin urmare ”nu va trimite trupe în Ucraina și nici avioane”, a subliniat acesta.

La rândul său, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a mers pe aceeași linie, subliniind faptul că ”NATO nu va fi parte în acest conflict”.

”Nu trimitem niciun avion în Ucraina pentru că asta ar deschide o interferență în conflictul ucrainean. Dar sprijinim Ucraina cu ajutoare umanitare”, a precizat, printre altele, președintele Poloniei.

Anterior, și premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a dezmințit categoric o astfel de posibilă implicare militară în conflictul din Ucraina.

ADVERTISING

De altfel, șeful guvernului de la Sofia a declarat, răspunzând unei întrebări, că Bulgaria duce lipsă de avioane pentru propria sa apărare, deci ar fi ”complet absurd” să le dea altcuiva, relatează Novinite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇