Audierea lui Netanyahu în procesul de corupţie va avea loc în 8 februarie

Audierea lui Netanyahu în procesul de corupţie va avea loc în 8 februarie

Audierea în care premierul israelian Benjamin Netanyahu urma să compară în această săptămână a fost fixată pentru data de 8 februarie, după ce a fost amânată din cauza carantinei instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat luni poliţia israeliană.

Netanyahu a fost inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, o premieră pentru un şef al executivului israelian aflat în timpul mandatului.

Procesul s-a deschis în mai 2020 şi până acum lui Benjamin Netanyahu doar i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, transmite AFP.

Şeful guvernului israelian urma să se prezinte în faţa judecătorilor pe 13 ianuarie pentru a prezenta răspunsul său oficial la acuzaţiile formulate, pe care în luna mai le-a calificat drept 'ridicole'.

Ce acuzații i se aduc

Vineri, Tribunalul districtual din Ierusalim a indicat că, având în vedere numărul participanţilor la audiere şi carantina, audierea prevăzută pentru 13 ianuarie 2021 este anulată. Ea va avea loc la 8 februarie, a anunţat luni tribunalul.

Administraţia judiciară din Israel a indicat că audierile ar trebui să fie amânate pe cât posibil până la finalul carantinei, prevăzută pentru 21 ianuarie.

Benjamin Netanyahu, în vârstă de 71 de ani dintre care 14 la putere, este acuzat că a primit cadouri în valoare de 700.000 de şekeli (180.000 de euro), sub formă de ţigări, şampanie şi bijuterii, din partea unor oameni de afaceri bogaţi în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Unul dintre dosare, deosebit de sensibil, ar implica favoruri financiare pentru un director general al unei companii de telecomunicaţii, în schimbul unei imagini favorabile în publicaţia Yediot Aharonot.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!