Atac cu dronă asupra Statului Major al Flotei Ruse din Marea Neagră. Ziua Marinei a fost anulată, Ucraina zice că nu e drona ei

Atac cu dronă asupra Statului Major al Flotei Ruse din Marea Neagră. Ziua Marinei a fost anulată, Ucraina zice că nu e drona ei

Sediul Statului Major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol a fost vizat, duminică dimineață, de un atac cu o dronă. Șapte persoane au fost rănite, a anunţat guvernatorul oraşului din peninsula anexată Crimeea, Mihail Razvojaev.

„În această dimineaţă, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei Ruse”, a scris Razvojaev pe Telegram, potrivit The Guardian.

Guvernatorul a precizat că drona a căzut în curtea statului major al Flotei, iar cinci angajați ai instituției au fost răniţi, relatează agenția rusă de presă TASS.

Agenții serviciului rus de securitate FSB se află la locul atacului pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs, a mai scris Razvojaev.

ADVERTISING

Acesta a transmis că toate festivităţile de Ziua Flotei Ruse care urmau să se desfășoare în Sevastopol au fost anulate din motive de securitate și le-a cerut locuitorilor să rămână calmi și nu-şi părăsească domiciliul "dacă este posibil".

La câteva ore distanță de acuzațiile rușilor, Ucraina a negat că a atacat cu o dronă statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră din Crimeea, catalogând acuzaţiile ruseşti drept "o provocare deliberată", relatează France Presse, citată de Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acuzaţiile ruseşti despre "un aşa-zis atac ucrainean asupra statului major al flotei ruse din Sevastopol" sunt "o provocare deliberată", a declarat Serghi Braciuk, purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa (sud Ucrainei), într-un mesaj video pe Telegram. "Eliberarea Crimeii ucrainene ocupate se va întâmpla într-un alt mod, mult mai eficient", a adăugat el.

Ceremonii de amploare sunt programate să se desfășoare duminică, de Ziua Marinei, în toată Rusia, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg la care urmează să asiste liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

ADVERTISING

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina la 24 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇