Atac armat în Canada, cu agresor de 73 de ani: Polițiștii redau "o scenă îngrozitoare”

Atac armat în Canada, cu agresor de 73 de ani: Polițiștii redau "o scenă îngrozitoare”

Cinci persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită duminică, într-un incident armat la periferia oraşului Toronto, în estul Canadei.

Autorul atacului a murit după un schimb de focuri cu forţele de ordine, a declarat pentru presă şeful poliţiei locale Jim MacSween.

Unitatea de Investigații Speciale din Ontario a precizat că suspectul avea 73 de ani şi ar fi acţionat singur.

La începutul serii de duminică, poliţiştii au răspuns la apeluri care anunţau focuri de armă şi, „odată ajunşi la faţa locului, ofiţerii au fost confruntaţi cu o scenă îngrozitoare, cu mai multe persoane deja decedate", a explicat Jim MacSween.

ADVERTISING

Poliţia caută acum care este motivul atacului şi dacă exista vreo legătură între victime şi suspect, un bărbat a cărui identitate nu a fost precizată.

În ceea ce priveşte victimele, ele au fost găsite în diferite apartamente ale imobilului, care se află în Vaughan, un oraş situat la circa 30 de kilometri la nord de Toronto (Ontario).

Locuitorii imobilului au fost evacuaţi imediat şi zeci de ambulanţe şi echipaje de poliție au intervenit.

Chiar dacă este mai puţin obişnuită cu incidente armate decât SUA vecine, Canada înregistrează cu toate acestea o recrudescenţă a actelor de violenţă de acest tip, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent pentru a interzice armele de foc de calibru mic.

ADVERTISING

În aprilie 2020, un bărbat înarmat deghizat în poliţist a ucis 22 de persoane în Noua Scoţie, în estul Canadei, în cel mai sângeros atac armat înregistrat vreodată în Canada.

În septembrie, un bărbat a ucis 11 persoane şi a rănit alte 18 cu armă albă, într-o comunitate izolată din centrul ţării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇