Atac armat în biserica-stadion a celebrului pastor Joel Osteen. A intrat cu un copil de mână și a început să tragă în oameni (Video)

Atac armat în biserica-stadion a celebrului pastor Joel Osteen. A intrat cu un copil de mână și a început să tragă în oameni (Video)

Două persoane, dintre care un băieţel de cinci ani, au fost rănite de o femeie care a deschis focul în uriaşa biserică a celebrului pastor şi teleevanghelist Joel Osteen, din Texas, unul dintre cele mai mari temple religioase ale Statelor Unite.

Înarmată cu o puşcă şi însoţită de un copil, atacatoarea a intrat în jurul orelor 14:00 (20:00 GMT) în biserică, un fost stadion interior cu o capacitate de 16.800 de locuri, a declarat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei din Houston, Troy Finner.

Femeia a început să tragă, dar poliţişti în timpul liber aflaţi la faţa locului au răspuns rapid şi au ucis-o, a adăugat el.

Un copil de cinci ani este „în stare critică" la spital, iar un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost împuşcat într-un picior, a continuat şeful poliţiei.

ADVERTISING

Atacul a avut loc între două slujbe religioase, chiar înainte de începerea slujbei în spaniolă, a declarat pastorul Osteen, ale cărui predici transmise în direct la televiziune sunt urmărite de milioane de persoane în fiecare săptămână.

El s-a declarat „bulversat" de atacul armat. „Nu îmi pot imagina dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul slujbei de la 11 dimineaţa", a spus el, într-o conferinţă de presă, adăugând că se va ruga pentru victime şi pentru atacatoare.

Cu mai multe arme decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate.

ADVERTISING

Atacurile armate sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent neputincioase să-l oprească, numeroşi americani rămânând foarte ataşaţi de armele lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇