Atac armat în biserica-stadion a celebrului pastor Joel Osteen. A intrat cu un copil de mână și a început să tragă în oameni (Video)

Atac armat în biserica-stadion a celebrului pastor Joel Osteen. A intrat cu un copil de mână și a început să tragă în oameni (Video)

Două persoane, dintre care un băieţel de cinci ani, au fost rănite de o femeie care a deschis focul în uriaşa biserică a celebrului pastor şi teleevanghelist Joel Osteen, din Texas, unul dintre cele mai mari temple religioase ale Statelor Unite.

Înarmată cu o puşcă şi însoţită de un copil, atacatoarea a intrat în jurul orelor 14:00 (20:00 GMT) în biserică, un fost stadion interior cu o capacitate de 16.800 de locuri, a declarat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei din Houston, Troy Finner.

Femeia a început să tragă, dar poliţişti în timpul liber aflaţi la faţa locului au răspuns rapid şi au ucis-o, a adăugat el.

Un copil de cinci ani este „în stare critică" la spital, iar un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost împuşcat într-un picior, a continuat şeful poliţiei.

ADVERTISING

Atacul a avut loc între două slujbe religioase, chiar înainte de începerea slujbei în spaniolă, a declarat pastorul Osteen, ale cărui predici transmise în direct la televiziune sunt urmărite de milioane de persoane în fiecare săptămână.

El s-a declarat „bulversat" de atacul armat. „Nu îmi pot imagina dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în timpul slujbei de la 11 dimineaţa", a spus el, într-o conferinţă de presă, adăugând că se va ruga pentru victime şi pentru atacatoare.

Cu mai multe arme decât locuitori, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atacurile armate sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent neputincioase să-l oprească, numeroşi americani rămânând foarte ataşaţi de armele lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇