Un nou atac armat în SUA: Cel puțin 9 oameni au fost uciși de un bărbat într-un mall din Texas

Un nou atac armat în SUA: Cel puțin 9 oameni au fost uciși de un bărbat într-un mall din Texas

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și alte șapte rănite, sâmbătă, de un bărbat înarmat care a început să tragă la întîmplare în fața unui mall aglomerat în Allen, un oraș situat la circa 40 km de Dallas.

Bărbatul înarmat, despre care autoritățile cred că a acționat singur și al cărui motiv nu se cunoaște încă, a fost ucis de un ofițer de poliție aflat întâmplător în zonă. Atacul a avut loc în fața mall-ului Allen Premium Outlets din Allen, Texas.

Șeful poliției orașului, Brian Harvey, a spus că "unul dintre ofiţerii noştri se afla la un apel fără legătură cu acest caz la centrul comercial (...) A auzit focuri de armă, s-a dus în acea direcţie şi a neutralizat suspectul". Martorii au declarat pentru CNN că l-au văzut pe atacator, care era îmbrăcat numai în negru.

ADVERTISING

În imaginile video din presa locală se văd ofiţeri de poliţie grăbind cumpărătorii să iasă din mall, în timp ce maşini ale poliţiştilor şi salvări sunt parcate în apropierea intrărilor. Pe trotuarele din afara mall-ului se vede sânge şi cearşafuri albe care acoperă cadavrele celor uciși.

Șeful departamentului de pompieri din Allen, Jon Boyd, a declarat că departamentul său a transportat cel puțin nouă victime cu răni prin împușcare la spitalele din zonă, potrivit Reuters. Ulterior, două dintre aceste persoane au murit la spital, trei se aflau în stare critică, iar alte patru erau stabile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traume tratau opt dintre victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 și 61 de ani.

Judecătorul comitatului Collin, Chris Hill, cel mai înalt oficial ales din comitatul în care se află Allen, a lăudat poliția, dar și-a exprimat furia profundă față de "cei care ar face rău în comunitatea noastră, în curtea noastră".

Un martor ocular neidentificat a declarat pentru postul local de televiziune WFAA TV, afiliat ABC, că bărbatul înarmat "Mergea, practic, pe trotuar şi … trăgea cu arma", "trăgea în toate direcţiile".

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, care a calificat împușcăturile drept o "tragedie de nedescris", a declarat că statul este pregătit să ofere orice asistență de care ar putea avea nevoie autoritățile locale.

ADVERTISING

Allen, Texas, este o comunitate de aproximativ 100.000 de locuitori.

Atacurile armate în locuri publice au devenit un fenomen obişnuit în Statele Unite, fiind înregistrate cel puţin 198 până acum de la începutul anului, cel mai mare bilanţ înregistrat până în acest moment al anului din 2016, potrivit Arhivei pentru violenţă armată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇