Atac armat cu mai mulți morți și răniți în campusul unei universități din SUA: „Trăim un adevărat coșmar” (Video)

Atac armat cu mai mulți morți și răniți în campusul unei universități din SUA: „Trăim un adevărat coșmar” (Video)

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi cinci rănite, după ce focuri de armă au izbucnit la Universitatea din Michigan luni seară.

Poliţia a împânzit campusul principal din East Lansing în căutarea unui suspect singuratic. Inițial, autoritățile au anunțat că o persoană a murit și trei sunt rănite, însă polițiștii au descoperit noi victime, pe măsură ce au verificat campusul.

S-au tras focuri de armă în două locaţii - în apropierea unei clădiri academice numită Berkey Hall şi a unei săli de sport - IM East. Mai multe clădiri au fost evacuate şi securizate la aproape două ore după ce focurile de armă au fost raportate pentru prima dată în campus, a precizat poliţia MSU.

ADVERTISING

Poliţia şi Primăria East Lansing, un oraş universitar în apropiere de capitala statului, au transmis pe Twitter că un singur suspect, descris iniţial ca fiind un bărbat scund purtând o mască, era în libertate şi se credea că se deplasează pe jos.

Studenţii, cadrele didactice şi rezidenţii din cartierele din jurul campusului au fost îndemnaţi de autorităţi să se adăpostească urgent, în timp ce poliţia îl caută pe suspect.

UPDATE 10:00 - După mai multe ore, polițiștii au anunțat că suspectul, un bărbat de 43 de ani care nu era nici angajat şi nici student acolo, se pare că s-a sinucis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alerta a fost ridicată pentru că nu mai există o amenințare activă pentru cei din campus, însă cursurile au fost anulate pentru următoarele 48 de ore, pentru ca autoritățile să își poată desfășura ancheta.

„Trăim un adevărat coșmar. Suntem ușurați că nu mai există o amenințare activă în campus, dar va fi nevoie de un îndelungat proces de vindecare a rănilor lăsate de acest incident. Nu-mi pot imagina care au fost motivele pentru atac, dar cu siguranță această întrebare va fi o parte importantă din investigația noastră. Știu că toată lumea caută răspunsul la această întrebare și vom face tot ce putem pentru a-l afla, dar la acest moment nu avem nicio idee”, a declarat Chris Rozman, șeful interimar al Poliției din Michigan.

Michigan State University active shooter investigation

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇