Incident incredibil în Germania: Șeful unei companii de balet a mânjit-o pe față cu fecale de câine pe o jurnalistă care i-a criticat spectacolul

Incident incredibil în Germania: Șeful unei companii de balet a mânjit-o pe față cu fecale de câine pe o jurnalistă care i-a criticat spectacolul

Şeful unei companii germane de balet a fost suspendat din funcţie și este anchetat de poliție după ce ar fi mânjit fața unui critic cu excrementele câinelui său, pentru că i-a descris una dintre producții drept „plictisitoare” și „ dezarticulată”.

Marco Goecke, șeful companiei de balet a Operei de Stat din Hanovra, s-a confruntat cu Wiebke Hüster, criticul de balet al Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), la spectacolul de duminică seara, relatează The Guardian.

Goecke, în vârstă de 50 de ani, care s-a antrenat la conservatorul regal din Haga, este director al companiei de balet din Hanovra din 2019.

ADVERTISING

El a atacat-o verbal pe Wiebke Hüster, înainte de a scoate din buzunar o pungă cu fecale de câine și de a o freca pe faţă cu conținutul, susţin criticul şi FAZ.

Goecke și-a exprimat astfel furia față de recenzia lui Hüster, publicată sâmbătă în FAZ, despre producția sa In the Dutch Mountain.

Hüster a scris că spectacolul îţi creează fie starea de nebunie, fie te omoară de plictiseală, iar vizionarea lui poate fi comparată cu "privitul mării din spatele unui pahar, lăsat la căldură, iarna, ca într-o stare permanentă de pensionare".

caine-fecale
Foto: Instagram/marcogoecke

Câinele Gustav este cunoscut publicului pentru că îl însoțeşte mereu peste tot pe Goecke. Presa germană scrie că fecalele din pungă au fost "produse" de Gustav cu câteva minute înainte de incident.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Goecke a acuzat-o pe Huster că este responsabilă pentru anularea abonamentelor spectatorilor.

Hüster a povestit mai târziu incidentul, spunând că Goecke „a scos brusc punga din buzunar. Cu partea deschisă, mi-a frecat excrementele de câine de față. Când am simțit ce făcuse, am țipat.”

Un membru al biroului de presă al operei a ajutat-o să-și spele fața. Apoi, s-a dus la o secție de poliție din centrul Hanovrei, unde a raportat incidentul.

Directorul artistic al operei, Laura Berman, i-a prezentat scuze lui Hüster și a spus că va investiga incidentul înainte de a decide ce măsuri să ia.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇