Atac sângeros: Hezbollah reușește să treacă de apărarea israeliană și lovește o bază militară: Cel puțin 4 morți și zeci de răniți (Video)

Atac sângeros: Hezbollah reușește să treacă de apărarea israeliană și lovește o bază militară: Cel puțin 4 morți și zeci de răniți (Video)

Patru soldați israelieni au fost uciși și peste 60 răniți într-un atac cu drone al Hezbollah asupra unei baze militare din nordul Israelului. Incidentul, care a avut loc duminică seara, este unul dintre cele mai sângeroase atacuri asupra Israelului de la începutul războiului din octombrie anul trecut.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că o aeronavă fără pilot (UAV), lansată de Hezbollah, a lovit o bază militară adiacentă orașului Binyamina, aflat la nord de Tel Aviv, la aproximativ 64 de kilometri de granița cu Libanul, relatează CNN.

Potrivit serviciului de urgență, 61 de persoane au fost rănite în atac. IDF spune că pe lângă cei patru soldați uciși, șapte au suferit răni grave.

ADVERTISING

Hezbollah anunțase că a lansat un atac cu drone asupra unui centru de antrenament al infanteriei israeliene din Binyamina, ca răspuns la loviturile israeliene din Liban de joi, care au ucis 22 de persoane și au rănit 117.

Sistemele de apărare aeriană israeliene sunt, de obicei, foarte fiabile, dar duminică nu au existat rapoarte despre alerte în zona Binyamina în momentul atacului, ridicând semne de întrebare asupra modului în care drona a reușit să pătrundă atât de adânc în teritoriul israelian fără a fi detectată.

ADVERTISING

Hezbollah a declarat că a lansat zeci de rachete către orașele israeliene din nord, Nahariya și Acre, pentru a activa sistemele de apărare aeriană ale Israelului, în timp ce simultan a lansat roiul de drone.

„Aceste drone au trecut de radarele de apărare ale Israelului fără a fi detectate și au ajuns la ținta lor, la tabăra de antrenament a Brigăzii Golani în Binyamina”, a declarat Hezbollah.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a spus că armata va investiga cum drona a reușit să treacă fără a declanșa o alarmă la bază.

ADVERTISING

„Vom investiga și vom învăța din acest incident, a spus el, într-o declarație video de la bază.

„Amenințarea dronelor este o amenințare cu care ne confruntăm de la începutul războiului. Avem nevoie de o îmbunătățire a apărării noastre”, a adăugat el.

Tensiunile sunt în creștere în Orientul Mijlociu.

Sute de proiectile a tras Hezbollah din Liban asupra Israelului în timpul sărbătorii de Yom Kippur, iar armata israeliană a răspuns atacând sute de „ținte teroriste” în Liban și în Fâșia Gaza. O lovitură israeliană a vizat sâmbătă seara și o piaţă din marele oraş libanez Nabatiyeh, la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Israelul.

Duminică, ministrul iranian de Externe a declarat că Iranul nu are „linii roșii” când vine vorba de apărarea poporului și a intereselor sale, în timp ce SUA au anunțat că trimit Israelului un sistem antirachetă şi trupe aferente pentru a consolida apărarea împotriva Iranului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇