De Yom Kippur, Hezbollah și Israelul s-au atacat cu sute de proiectile. A fost lovită și o piață din Liban (Video)

De Yom Kippur, Hezbollah și Israelul s-au atacat cu sute de proiectile. A fost lovită și o piață din Liban (Video)

Sute de proiectile a tras Hezbollah din Liban asupra Israelului în timpul sărbătorii de Yom Kippur, iar armata israeliană a răspuns atacând sute de „ținte teroriste” în Liban și în Fâșia Gaza. O lovitură israeliană a vizat sâmbătă seara și o piaţă din marele oraş libanez Nabatiyeh, la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Israelul.

Atac masiv al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat că mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a lansat aproximativ 320 de proiectile din Liban spre Israel în timpul sărbătorii de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a iudaismului, de vineri seara până sâmbătă la apus, relatează AFP.

ADVERTISING

„Pe parcursul întregului weekend de Yom Kippur, aproximativ 320 de proiectile trase de organizaţia teroristă Hezbollah au trecut graniţa din Liban spre Israel", a indicat armata într-un comunicat.

'Coordinated' Attacks Target Israel's Southern & Northern Cities With Missiles On Yom Kippur

Într-un comunicat separat, armata a informat că două proiectile trase asupra oraşului Aşkelon, sudul Israelului, din nordul Fâşiei Gaza, unde Israelul se află în război cu mişcarea islamistă Hamas, au căzut într-o zonă nelocuită.

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat sâmbătă că a lansat drone cu o zi înainte împotriva unei baze militare din Haifa, un mare oraş-port din nordul Israelului.

ADVERTISING

280 de „ținte teroriste” atacate de Israel

Armata israeliană a declarat sâmbătă că forţele sale au vizat aproximativ 280 de „ţinte teroriste" în cursul operaţiunilor din Liban şi Fâşia Gaza, în timpul sărbătorii de Yom Kippur, relatează AFP.

Forţele aeriene israeliene au „lovit aproximativ 280 de ţinte teroriste aparţinând Hezbollah în Liban şi Hamas", mişcarea palestiniană în Fâşia Gaza.

Printre aceste ţinte se află infrastructuri teroriste subterane, depozite de arme, centre militare de comandă, celule teroriste şi alte infrastructuri teroriste", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

ADVERTISING

De asemenea, o lovitură israeliană a vizat sâmbătă seara o piaţă din marele oraş libanez Nabatiyeh, la aproximativ zece kilometri de graniţa cu Israelul, în sudul Libanului, relatează agenţia oficială de presă libaneză ANI citată de AFP.

Armata israeliană a cerut recent locuitorilor din 25 de localităţi, inclusiv Nabatiyeh care are mai multe spitale şi administraţii regionale, să se deplaseze spre nord, în timp ce şi-a intensificat loviturile şi a început incursiunile terestre în sudul Libanului.

Totodată, armata israeliană a desemnat sâmbătă cinci noi sectoare în nordul ţării, de-a lungul graniţei cu Libanul, drept „zone militare închise", în timp ce trupele sale sunt angajate în lupte la sol împotriva Hezbollah în sudul Libanului.

Frontul deschis în octombrie 2023 de Hezbollah împotriva Israelului, în sprijinul Hamas, s-a transformat în război deschis pe 23 septembrie odată cu declanşarea unor intense bombardamente israeliene asupra bastioanelor Hezbollah în Liban.

Armata israeliană a lansat apoi o ofensivă terestră pe 30 septembrie în sudul Libanului. În acelaşi timp, continuă ofensiva israeliană împotriva Hamas în Fâşia Gaza.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇