Armata Română caută soldați. Cât durează instrucția și care sunt soldele în MApN

Armata Română caută soldați. Cât durează instrucția și care sunt soldele în MApN

Armata Română vacantează 1.516 posturi de militari în 28 de județe și în București. Dintre acestea, 32 de locuri sunt pentru Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS), anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Doritorii mai au timp să susțină probele fizice și psihologice pentru funcțiile de soldat gradat profesionist până pe 25 iunie, scrie Antena3.

De asemenea, candidații admiși care vor să ajungă în Forțele Speciale vor fi supuși unei examinări medicale specifice, în perioada 5-16 iulie, urmând să finalizeze dosarul de candidat până pe 23 iulie.

ADVERTISING

Mai apoi, repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare se va face în două serii: 9-10 august (seria I) și 18 august (seria a II-a).

Primul modul de formare începe pe 23 august pentru cei fără niciun fel de pregătire militară prealabilă. Candidații care au făcut deja armata intră în programul de instrucție abia din 27 septembrie.

Instrucția va dura cel mult cinci luni.

În ceea ce privește soldele, ele diferă în funcție de posturi. Un soldat primește 2.770 de lei, în timp ce un caporal poate primi până la 2.949 de lei, bani la care se adaugă alocațiile de hrană și normele de echipare sau chiar și compensația lunară pentru achitarea chiriei.

ADVERTISING

În cazul în care militarii sunt selectați pentru misiuni externe, aceștia primesc diurnă în valoare de 120 de euro pe zi. Operațiile cu caracter umanitar vin cu o diurnă de 60 de euro pe zi. În ambele cazuri, solda în lei de sublează pe perioada misiunii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇