Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera. Spune că era agent Hamas

Armata israeliană a confirmat uciderea unui jurnalist de la Al Jazeera. Spune că era agent Hamas

Armata israeliană a confirmat joi că a ucis un jurnalist de la canalul de televiziune panarab Al-Jazeera, Ismail Al-Ghoul, într-un atac aerian în Gaza, afirmând că bărbatul era un agent al mişcării islamiste palestiniene Hamas şi că a participat la atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Al-Jazeera a indicat că acestea sunt „acuzaţii fără temei” şi o încercare de a justifica uciderea deliberată a jurnaliştilor săi, relatează Reuters.

"Reţeaua condamnă acuzaţiile aduse corespondentului său Ismail Al-Ghoul, fără a furniza nicio dovadă, documentaţie sau înregistrare video", se arată într-un comunicat difuzat de televiziune, care a indicat că îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în justiţie pe cei responsabili.

ADVERTISING

Canalul de televiziune panarab cu sediul în Qatar a anunţat miercuri că Al-Ghoul şi cameramanul Ramy El Rify au fost ucişi într-un atac israelian asupra oraşului Gaza, în timp ce se aflau în misiune şi filmau lângă casa lui Ismail Haniyeh, liderul Hamas ucis în Iran în aceeaşi zi.

Armata israeliană a declarat că Al-Ghoul era membru al unităţii de elită Nukhba care a participat la atacul din 7 octombrie şi i-a instruit pe agenţi ai Hamas cum să înregistreze operaţiunile, fiind implicat în înregistrarea şi publicarea de atacuri asupra trupelor israeliene.

ADVERTISING

"Activităţie sale pe teren au fost o parte vitală a activităţii militare a Hamas", se arată în comunicatul armatei israeliene.

Potrivit Al-Jazeera, Al-Ghoul a lucrat pentru canalul de televiziune din noiembrie 2023 şi singura lui profesie era cea de jurnalist.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇