Armata israeliană a cerut locuitorilor din Gaza să își părăsească locuințele până la ora 20:00: Dacă vă pasă de siguranța voastră și a familiilor voastre

Armata israeliană a cerut locuitorilor din Gaza să își părăsească locuințele până la ora 20:00: Dacă vă pasă de siguranța voastră și a familiilor voastre

Armata israeliană a făcut apel la locuitorii din Fâşia Gaza să-şi părăsească locuinţele până vineri la ora 20.00 (17.00 GMT) şi să se îndrepte spre sud.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că nu vor ataca ruta de evadare marcată pe o hartă până în acel moment, într-o postare scrisă în arabă pe X, potrivit dpa.

Locuitorii din Beit Hanun ar trebui să meargă la Khan Yunes, se arată în comunicat, adăugând că vor urma instrucţiuni suplimentare.

"Cei cărora le pasă de siguranţa lor şi a familiei lor ar trebui să urmeze aceste instrucţiuni", se arată în postarea purtătorului de cuvânt al IDF.

ADVERTISING

Gruparea islamistă Hamas, care conduce Fâşia Gaza, nu este interesată decât de propria protecţie pentru a pregăti atacuri în regiune, se mai arată în postare.

Israelul a acuzat în mod repetat Hamas că foloseşte civili ca scut uman.

Armata israeliană susţine că peste 6.000 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza de la atacurile de amploare asupra Israelului comise sâmbăta trecută de combatanţii Hamas. Israelul a înregistrat peste 1.300 de victime de când a avut loc atacul de amploare al Hamas.

ADVERTISING

Armata israeliană pregăteşte o ofensivă terestră şi a ordonat evacuarea a peste un milion de palestinieni din nordul Fâşiei Gaza. Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut imediat Israelului să anuleze ordinul, subliniind periolul unei "situaţii catastrofale".

Contraatacurile masive israeliene au ucis până acum cel puţin 1.799 de palestinieni şi au rănit alţi cel puţin 7.388, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇