Armata avertizează privind clipurile cu mișcări de trupe prin România (Video)

Armata avertizează privind clipurile cu mișcări de trupe prin România (Video)

Ministerul Apărării atrage atenția că filmările care circulă în aceste zile pe rețelele de socializare, în care apar coloane de blindate ale armatei române, sunt distribuite cu scopul de a induce panica și nu sunt înregistrări recente.

Atenție la clipurile virale cu coloane militare!! În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine.

Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina. Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.

ADVERTISING

De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente”, informează MApN, pe pagina oficială de Facebook.

Pentru a combate informațiile false, Armata a identificat imaginile și le prezintă împreună cu datele la care au fost cu adevărat surprinse, în videoclipul de mai jos.

„De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe”, arată MApN.

ADVERTISING

Armata face un apel la populație să semnaleze și alte înregistrări care prezintă în mod fals așa-zise mișcări de trupe românești, pe fondul situației din Ucraina, iar toate vor fi identificate și explicate de militari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇