Are Putin cancer? Răspunsul lui Mircea Geoană, numărul doi în NATO

Are Putin cancer? Răspunsul lui Mircea Geoană, numărul doi în NATO

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a fost întrebat despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, ăn contextul în care au apărut mai multe surse în presa externă care au avansat diverse boli grave de care ar suferi președintele rus, de la leucemie și cancer la Parkinson.

„Nu avem informaţii cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Putin. Evident, am ascultat şi noi ceea ce a declarat unul din şefii serviciilor de informaţii ucrainene, nu avem astfel de informaţii la nivel de NATO”, a răspuns Mircea Geoană, luni, la Digi 24. 

El a subliniat că la nivel militar între partea americană şi cea rusă există permanent „căi de comunicare directe” pentru a evita o eventuală escaladare, „accidente sau incidente”, pentru că misiunea NATO este aceea de a evita escaladarea conflictului.   

„Întotdeauna între marile puteri nucleare a existat şi trebuie să existe dialog cu privire la stabilitatea strategică, iar faptul că între Statele Unite şi Federaţia Rusă, două mari puteri nucleare, există, chiar în aceste condiţii dificile, dialog la nivelul militar cel mai înalt este un indiciu al faptului că există, în pofida retoricii care este contraproductivă şi pe care o condamnăm, există în continuare un element de raţionalitate şi de responsabilitate.

A fi mare putere nucleară nu înseamnă să vorbeşti la televizor despre ceea ce poţi să faci, ci să încerci să fii un actor credibil şi constructiv pentru pace şi stabilitate la nivel internaţional”, a precizat Mircea Geoană.  

Şeful serviciilor secrete ucrainene, general-maiorul Kirilo Budanov, a estimat că războiul va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va termina până la sfârşitul anului.

El a prezis corect inclusiv momentul invaziei ruse în Ucraina. Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus ar fi grav bolnav de cancer.

Ziua 82 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor