Ministrul britanic de Externe: Vladimir Putin se umilește singur pe scena mondială

Ministrul britanic de Externe: Vladimir Putin se umilește singur pe scena mondială

Sancțiunile internaționale impuse Rusiei trebuie prelungite atât timp cât trupele lui Vladimir Putin rămân în Ucraina, a spus ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

„Vladimir Putin se umilește singur pe scena mondială”, a precizat Liz Truss, la o reuniune a miniștrilor de Externe din G7, făcând apel la aliații internaționali să meargă „mai departe și mai repede” în susținerea Ucranei și constrângerea liderului rus, relatează Sky News.

"Trebuie să ne asigurăm că va avea parte de o înfrângere în Ucraina care să-i nege orice câștig și în cele din urmă să-i împiedice alte agresiuni. Pentru a ajuta Ucraina trebuie să mergem mai departe și mai repede", a spus Truss.

ADVERTISING

Ministrul britanic le-a cerut omologilor săi, la începerea reuniunii de trei zile din Germania, să-și ia angajamentul prelungirii sancțiunilor economice împotriva Rusiei, până la retragerea totală a trupelor care au invadat Ucraina și la semnarea unui acord de pace. Truss a făcut un apel și la acordarea de ajutor financiar și tehnic pentru sprijinirea reconstrucției Ucrainei.

Marea Britanie consideră că Ucraina are nevoie de "un culoar liber" pentru a primi echipament militar la standarde NATO, inclusiv de provizii rapide de muniție de artilerie, de instruire și expertiză din partea statelor membre NATO și de un plan de transfer pentru aceste echipamente până la sfârșitul acestei veri.

ADVERTISING

"Cea mai bună securitate pe termen lung pentru Ucraina va veni din capacitatea de a se apăra singură. Asta înseamnă să-i oferim Ucrainei un culoar liber către echipamente la standarde NATO", adaugă Liz Truss.

Miniștrii țărilor din G7 s-au reunit, joi seară, în Germania, la Schleswig-Holstein, împreună cu cei ai Ucrainei și Moldovei, pentru a discuta despre susținerea acestor două țări împotriva agresiunii Rusiei.

Republica Moldova este în alertă după seria de explozii din regiunea Transnistria.

Truss se va afla sâmbătă la reniunea miniștrilor de Externe din statele NATO de la Berlin, unde va face un apel la "întărirea și modernizarea" Alianței, pentru ca aceasta să poată face față amenințărilor globale.

ADVERTISING

Vizita ministrului britanic în Germania survine după ce premierul Boris Johnson a călătorit în Suedia și Finlanda, pentru a semna acorduri mutuale de apărare prin care Marea Britanie va interveni în sprijinul acestor țări dacă vor fi atacate de Rusia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇