Arafat: Românii au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază. Tinerii cred că pandemia este o glumă

Arafat: Românii au devenit neglijenţi şi nu mai respectă regulile de bază. Tinerii cred că pandemia este o glumă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că o parte dintre români au devenit neglijenţi şi că nu mai respectă regulile de bază. El a precizat că tinerii cred că pandemia este o glumă, că nu este nicio o problemă.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă românii s-au relaxat prea mult.

“Fără discuţie. Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini.

ADVERTISING

În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii cred că pandemia e o glumă

El a precizat că o parte din populaţia ţării este în dubii şi nu mai dă credibilitate autorităţii.

ADVERTISING

“Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă. Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii”, a declarat Arafat.

După starea de urgenţă, România a implementat deja trei etape de relaxare, la distanţă de câte două săptămâni. După cea de-a treia etapă de relaxare, numărul cazurilor noi de infectare de coronavirus a crescut constant.

ADVERTISING

411 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în România. Bilanțul total ajunge la 25.697 de îmbolnăviri, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Citește și:

Arafat anunță ”controale foarte serioase” în toată țara după creșterea cazurilor de coronavirus: Nu mai merge!

Arafat avertizează: Bolile banale nu se răspândesc cu viteza COVID-19 şi nu ucid sute de mii de oameni

Mesajul unui medic din Ploiești pentru cei care cred conspirații despre COVID: Toată ura de acum nu este altceva decât neputința de a folosi pârghii bolnave pentru a-ți vedea rezolvat interesul de moment. Vechile cutume sunt dărâmate!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇