Aproape un întreg batalion de ruși abia mobilizați a fost ucis: Am fost aruncați în luptă cu 3 lopeți

Aproape un întreg batalion de ruși abia mobilizați a fost ucis: Am fost aruncați în luptă cu 3 lopeți

Armata ucraineană a ucis aproape un batalion întreg de ruși mobilizați în apropierea localității ucrainene Makiivka din regiunea Lugansk.

Militarul rus Alexei Agafonov, care a supraviețuit atacului forțelor ucrainene, a declarat că peste 500 de oameni au fost uciși. El a povestit pentru Ukraine Today că recruții au fost instruiți în unitatea militară 2079.

Comandantul batalionului le-a promis că vor fi aduși în regiunea Svatovo, unde ar fi trebuit să se alăture așa-numitei „apărări teritoriale”, la 15 kilometri de prima linie a frontului.

ADVERTISING

Însă, în noaptea de 2 noiembrie, întreg batalionul a fost dus pe linia de contact. Au primit doar 3 lopeți cu care să sape tranșee.

„Am fost aruncați acolo, ne-au spus să săpăm tranșee. Aveam doar trei lopeți la tot batalionul, nu aveam niciun echipament. Am săpat cât am putut, iar dimineața au început bombardamentele – artilerie, mortiere, drone.

Am fost pur și simplu împușcați. Când totul a început, ofițerii au fugit imediat. Între bombardamente, am încercat să săpăm în continuare, dar am fost imediat identificați de drone și împușcați. Din 570 de oameni, 29 au supraviețuit, 12 au fost răniți, ceilalți au murit”, a spus Agafonov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai mult, cel puțin încă un batalion de ruși mobilizați a fost învins anterior în același loc.

„La televizor arată că totul este frumos, dar de fapt, aici, în regiunea Lugansk, cei mobilizați sunt aruncați în față. Când am plecat de acolo, nu am văzut ofițeri, am văzut doar soldații cu contract și voluntarii care stăteau în linia a treia și îi trimiteau pe cei mobilizați în față”, a spus el.

Și soția unuia dintre rușii mobilizați care a supraviețuit, Zlata, a povestit publicației citate despre sute de invadatori morți. „Desigur, mai mult de jumătate dintre ei sunt morți”, a spus ea.

ADVERTISING

În plus, informația a fost confirmată de soția unui alt supraviețuitor mobilizat, Liudmila Chernikh.

„M-a sunat dimineață de pe telefonul altcuiva și mi-a spus ce s-a întâmplat, că au fost lăsați să sape linia de apărare, au fost acoperiți de obuze și mortiere și au ajuns cumva de la Krasnodon la Svatovo, unde se ascund acum. Le este frică să meargă undeva, chiar le este frică să iasă pe la punctele de control. Conducerea i-a abandonat și nu știu ce să facă, doar cer ajutor", a spus ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇