Angajatul din vina căruia s-a produs catastrofa feroviară din Taiwan și-a cerut scuze public

Angajatul din vina căruia s-a produs catastrofa feroviară din Taiwan și-a cerut scuze public

Bărbatul angajat al unei echipe de mentenanţă şi al cărui camion a cauzat cea mai gravă catastrofă feroviară din ultimele decenii în Taiwan şi-a cerut duminică scuze, cu ochii în lacrimi, în faţa camerelor de filmat.

Potrivit autorităţilor, coliziunea de vineri, în care au murit cel puţin 51 de persoane şi alte 190 au fost rănite, a fost cauzată de un utilaj de şantier care, după ce a alunecat de pe o pantă, a izbit un tren ce transporta în jur de 500 de pasageri şi care tocmai intra într-un tunel, informează AFP.

ADVERTISING

Un francez şi un american se numără printre cetăţenii străini morţi în accident, potrivit autorităţilor, cea mai tânără victimă fiind de numai patru ani.

Cel puţin 48 de oameni au murit după ce a deraiat un tren în Taiwan (Video&Foto)

Anchetatorii estimează că Taroko Express a fost lovit de camion pe calea ferată, cu câteva secunde înainte de a intra în tunel.

Şoferul camionului care, potrivit autorităţilor feroviare, nu a tras bine frâna de mână, a fost pus în libertate sub cauţiune, după ce a fost interogat de magistraţi care i-au interzis să părăsească Taiwanul în aşteptarea unei anchete mai aprofundate.

ADVERTISING

Însă presa locală a anunţat duminica aceasta că el a fost arestat preventiv, ca să nu părăsească ţara şi că în trecut bărbatul fusese condamnat pentru fabricaţie de acte false.

Lee Yi-hsiang a dat citire duminică, în faţa mass-media, unui comunicat prin care şi-a exprimat remuşcările.

"Sunt plin de remuşcări şi aş vrea să exprim scuzele mele cele mai sincere", a declarat el, cu vocea tremurând de emoţie. "Voi coopera la ancheta poliţiei şi Parchetului, pentru a-mi asuma răspunderea", a adăugat el.

Lee, 49 de ani, făcea parte dintr-o echipă ce inspectează regulat linia feroviară din estul Taiwanului.

ADVERTISING

Linia ferată orientală a Taiwanului este o atracţie turistică foarte apreciată, situată de-a lungul litoralului, o regiune cu peisaj impresionant. Cu numeroase tuneluri şi poduri, ea şerpuieşte prin munţii impunători şi prin trecători adânci, înainte de a coborî în valea Huadong.

Drapelele au fost coborâte în bernă sâmbătă în Taiwan şi vor rămâne astfel timp de trei zile.

Citește pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇