Anchetat de DNA pentru corupţie, un stomatolog celebru s-a sinucis

Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis în noaptea de luni spre marți.

Cunoscut medic stomatolog, Bertea s-a spânzurat aseară, potrivit News BV.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Afaceristul era cercetat de procurorii anticorupție în două dosare, pentru dare de mită. Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Brașov se afla în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele Covid din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj. Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Doru Bertea a făcut tot ce a putut pentru a afla cum decurge ancheta şi a apelat la ofițerul Emanoil Mirică.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov (Mirică) îi făcea lui Bertea o informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar.

În plus, atunci l-a asigurat că ”acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (fost consilier județean și  președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov - n.red.).

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!