Amenințări de la Moscova pentru SUA: Putem să ne luăm înapoi Alaska

Amenințări de la Moscova pentru SUA: Putem să ne luăm înapoi Alaska

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a amenințat Statele Unite că Rusia și-ar putea lua înapoi Alaska, drept răspuns la faptul că autoritățile americane au confiscat sau înghețat active importante ale rușilor.

„America să-și amintească un lucru: Există un teritoriu numit Alaska. Când vor să ne ia resursele din străinătate, să se gândească înainte la faptul că am putea să ne luăm acest teritoriu înapoi”, a spus Volodin, la închiderea sesiunii parlamentare.

El a amintit, în acest context, că adjunctul său, Piotr Tolstoi, chiar i-a propus să fie organizat un referendum în care locuitorii din Alaska să fie întrebați dacă vor alipirea la Rusia.

ADVERTISING

„Noi nu ne băgăm în treburile lor interne”, a spus Volodin că i-a răspuns, abținându-se să nu izbucnească în râs, în timp ce plenul l-a aplaudat, potrivit Moscow Times.

Anterior, Volodin propusese ca și Rusia să pună sechestru pe bunurile țărilor „ostile”, ca răspuns la declarațiile americanilor că vor vinde ce au confiscat de la oligarhii ruși și banii obținuți vor merge la reconstrucția Ucrainei.

Rușii susțin că au fost primii care au ajuns în Alaska, în anii 1600. În anii 1740 au început să fie organizate expediții regulate pentru comerț de blănuri între Siberia și Alaska și tot atunci au apărut și primele așezări rusești pe coastele celei din urmă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cele din urmă, Rusia a vândut Alaska americanilor în 1867, pentru 7,2 milioane de dolari.

Ziua 134 de război. Rusia amenință omenirea cu extincția și folosește ca scut cea mai mare centrală nucleară din Europa


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇