Rusia spune că a început un nou Război Rece: Cortina de fier deja coboară, să nu-și prindă degetele

Rusia spune că a început un nou Război Rece: Cortina de fier deja coboară, să nu-și prindă degetele

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov consideră că un nou Război Rece deja a început și cortina de fier a început să coboare.

„Cortina de fier, de fapt, deja coboară. (Occidentalii, n.red.) să fie atenţi şi să nu-şi prindă (degetele) în ea. Procesul este în desfăşurare”, a afirmat Serghei Lavrov, reluând expresia celebră a lui Winston Churchill, în timpul unei conferinţe de presă la Minsk alături de omologul său din Belarus, Vladimir Makei.

În opinia şefului diplomaţiei ruse, Uniunea Europeană „nu arată niciun interes să înţeleagă interesele" ruse, iar deciziile sale sunt dictate „de Washington".

ADVERTISING

Ministrul de Externe rus a afirmat că summitul NATO de săptămâna aceasta a demonstrat că Statele Unite vor să „supună toate statele voinţei lor".

Opinia sa a fost împărtășită de omologul său din Belarus: „Această cortină de fier este coborâtă astăzi chiar de occidentali".

Expresia folosită de Churchill a unei cortine de fier căzute asupra Europei în 1946 a ilustrat separarea continentului european între ţările capitaliste şi blocul sovietic, dând naştere Războiului Rece.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇