Ambasadoarea Israelului în Marea Britanie: Nu este nicio criză umanitară în Gaza (Video)

Ambasadoarea Israelului în Marea Britanie: Nu este nicio criză umanitară în Gaza (Video)

Ambasadoarea Israelului în Marea Britanie, Tzipi Hotovely, susține că nu este o criză umanitară în Fâșia Gaza la acest moment.

Într-un interviu pentru Sky News, Hotovely a fost întrebată cum vede criza umanitară din Gaza, amplificată n ultimele 10 zile.

„Nu este nicio criză umanitară. Nu este. Israelul este responsabil de siguranța israelienilor, Hamas este responsabil de securitatea palestinienilor. Acum este momentul ca Hamas să plătească prețul”, a răspuns diplomatul.

Ea a insistat că Hamas nu lasă civilii să plece și că Israelul le-a oferit ocazia să evacueze: „Israelienii nu au primit această oportunitate… au fost măcelăriți în paturile lor. Hamas a executat copii în fața părinților, au tras în bebeluși și i-au decapitat, au rănit femei gravide, au violat tinere. Niciun lider occidental nu poate vedea aceste atrocități și să spună 'asta e, mergem mai departe'”.

ADVERTISING

Jurnalista care o intervieva a insistat arătând imagini filmate chiar în această dimineață în Gaza, unde oamenii disperați încercau să plece, după ce au rămas fără apă, mâncare și combustibil.

Hotovely i-a replicat neclintită: „Pot să vă întreb ceva? Sunteți mamă? Ce ați spune dacă copiii v-ar fi executați în fața ochilor? V-ați aștepta ca guvernul dvs să se gândească la acei naziști care comit aceste crime și să spună mai întâi protejăm inamicul și apoi îți protejăm ție copiii? Ce se întâmplă este că este un război în Gaza pe care Hamas l-a pornit comițând un masacru înfiorător. Când America a pornit lupta cu ISIS, împreună cu forțele aliate, peste 100.000 de civili au fost prinși în bătaia puștii. Israelul încearcă să prevină asta”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Diplomatul israelian a mai spus că țara sa are „cea mai bună armată din lume” și că a alertat înainte civilii.

Jurnalista Kay Burley a insistat: „Vă întreb despre civilii nevinovați care mor în acest moment și dvs spuneți că nu e o criză umanitară. Cum puteți spune asta?”.

„Criza umanitară e în Israel la acest moment”, a replicat Hotovely.

„Spuneți că ei (palestinienii, n.red.) sunt subumani?”, continuă jurnaliștii.

„Nu, de fapt ei i-au făcut pe evrei subumani, i-au tratat ca subumani. Când iei bebeluși, îi tai, îi legi laolaltă și îi arzi, îi tratezi ca și cum ar fi ceva mai puțin decât ființe umane. Exact cum i-au tratat naziștii pe evrei”, a răspuns ambasadoarea.

ADVERTISING

Iată evenimentele din ziua 10 a războiului dintre Israel și Hamas: Șeful Shin Bet își asumă vina. Hamas a lansat un nou baraj de rachete. Civilii din Gaza, inclusiv 200 de români, încearcă să fugă în Egipt (Video)

Israel-Hamas war: 'Time for Hamas to pay the price', says Israel's ambassador to the UK

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇