Alpinistul român Horia Colibăşanu şi doi camarazi au fost surprinşi de o avalanşă în Himalaya

Alpinistul român Horia Colibăşanu şi doi camarazi au fost surprinşi de o avalanşă în Himalaya

Alpinistul român Horia Colibăşanu şi camarazii săi, Marius Gane şi Peter Hámor, au fost surprinşi de o avalanşă pe Dhaulagiri, în Himalaya.

Ei au fost nevoiţi să taie cortul în care se aflau pentru a se salva.

Cei trei alpinişti se vor întoarce în tabăra de bază, unde vor decide dacă vor mai continua ascensiunea spre vârf.

"Avem veşti din expediţie şi, din păcate, nu sunt cele pe care le aşteptam cu toţi. Noaptea trecută, la 6.800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanşă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpinişti şi i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiţi să taie cortul cu briceagul pentru a ieşi. Peter şi Horia au ieşit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu şi-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă.

Din fericire, au reuşit să îşi găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopţii şi să ajungă în siguranţă în Tabăra 1. Horia a transmis de acolo că toţi trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcţie de vreme şi de celelalte condiţii vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a alpinistului Horia Colibăşanu.

Avem vești din expediție și din păcate nu sunt cele pe care le așteptam cu toți.Noaptea trecută, la 6800 de metri...

Publicată de Horia Colibasanu pe Luni, 10 mai 2021

Horia Colibăşanu este sportiv de performanţă, alpinist de mare altitudine, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe 8 din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume.

Gane este sportiv român de performanţă şi alpinist de mare altitudine. Hámor este alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya.

Citește articolele zilei pe SpotMedia:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!