Alertă lângă Capitoliul SUA UPDATE Bărbatul care amenința cu bomba s-a predat

Alertă lângă Capitoliul SUA <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Bărbatul care amenința cu bomba s-a predat

Un bărbat aflat într-o camionetă parcată în exteriorul Bibliotecii Congresului a anunţat poliţia că are o bombă, alertă în urma căreia mai multe clădiri din zona Capitoliului SUA au fost evacuate, relatează AP.

UPDATE Individul care ameninţa că va provoca o explozie în centrul oraşului Washington s-a predat, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, citate de CNN.

El are 49 de ani şi este din statul american Carolina de Nord.

Individul s-a predat după câteva ore de negocieri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi a fost reţinut. Nu este clar care a fost motivul pentru care bărbatul a decis să ameninţe că avea o bombă în vehicul.

ADVERTISING

Evacuarea

Evacuarea a avut loc după ce poliţiştii au observat că bărbatul ţine în mână un obiect ce pare să fie un dispozitiv de detonare, a precizat Thomas Manger, reprezentant al Poliţiei.

Negociatori ai poliţiei au discutat cu bărbatul, care scria mesaje şi le arăta autorităţilor din interiorul camionetei.

“Negociatorii mei încearcă să ajungă la o încheiere paşnică a incidentului. Încercăm să obţinem cât mai multe informaţii pentru a găsi o cale pentru o înţelegere”, a afirmat Manger.

Totul a început la ora locală 09:15, când camioneta a fost parcată în faţa bibliotecii. Şoferul i-a spus atunci unui poliţist că are o bombă. Camioneta nu are plăcuţe de înmatriculare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În zonă au fost plasaţi şi lunetişti pregătiţi să intervină dacă este cazul.

WATCH: View from the Capitol as U.S. Capitol Police respond to 'active bomb threat'
Active bomb threat investigation at US Capitol

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇