Alertă de securitate în Europa: Persoane necunoscute pun dispozitive incendiare în colete

Alertă de securitate în Europa: Persoane necunoscute pun dispozitive incendiare în colete

Autorităţile germane au lansat o alertă de securitate, avertizând că persoane necunoscute trimit în colete dispozitive incendiare neconvenţionale.

Mesajul a fost emis de serviciul intern de informaţii BfV şi de agenţia federală pentru criminalitate BKA și a fost transmis către companiile aeriene și logistice, informează dpa, citată de Reuters.

Coletele au fost trimise din localităţi europene către alte localităţi de pe continent şi au luat foc pe drum, potrivit dpa.

În scrisoarea autorităţilor, care a fost ulterior obţinută şi de Reuters, BKA şi serviciul de informaţii interne al Germaniei au declarat că au primit informaţii cu privire la „mai multe colete expediate de persoane particulare din Europa care au luat foc pe parcursul itinerariilor lor în mai multe ţări europene”.

ADVERTISING

Pachetele conţineau dispozitive electronice de consum şi recipiente cu lichide şi au fost probabil pregătite cu intenţia de a deteriora infrastructura logistică, potrivit scrisorii.

Noua alertă de securitate emisă de Germania intervine după atacul de la un festival din Solingen, soldat cu trei morţi şi atribuit unui simpatizant al Statului Islamic, dar şi a unor alerte de securitate la baze NATO din Germania.

ADVERTISING

Potrivit cotidianului Bild, nu este exclusă ipoteza unor acţiuni ale spionajului rus.

Avertizarea este legată de un incident din Leipzig. În iulie, a izbucnit un incendiu la centrul logistic al DHL de acolo. Un colet expediat din statele baltice a luat foc şi a aprins un container de marfă. Cercurile de securitate presupun că nu a fost un incendiu obişnuit şi suspectează o legătură cu un sabotaj rusesc. Procurorul general federal din Karlsruhe a preluat ancheta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇