Accidentul din parcul Pantelimon: Băiatul care a lovit cei doi copii, acuzat de tentativă de omor. Ce făcea în timp ce era la volan

Accidentul din parcul Pantelimon: Băiatul care a lovit cei doi copii, acuzat de tentativă de omor. Ce făcea în timp ce era la volan

Tânărul de 16 ani acuzat că a ucis cu maşina un băieţel de 9 ani şi a rănit-o grav pe sora lui în vârstă de 7 ani, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, va fi cercetat pentru omor, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii au stabilit că mașina care a lovit cei doi copii, în iulie, pe o alee de lângă parcul Pantelimon, era condusă de un minor, de 16 ani. Iniţial, faptele pentru care a fost inculpat minorul erau infracţiuni comise din culpă. Ancheta arată că în momentul accidentului el se afla într-un apel video şi inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ţinea în mână.

ADVERTISING

„În urma administrării mijloacelor de probă, joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina minorului în vârstă de 16 ani din infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului, în infracţiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului", se precizează în comunicat.

ADVERTISING

Procurorii notează că, în data de 28 iulie, la ora 19:31, minorul în vârstă de 16 ani ar fi condus un autoturism pe aleea de acces a parcării Parcului Pantelimon şi a pierdut controlul asupra maşinii, care a acroşat trei autovehicule parcate.

Pe ultimul l-a proiectat într-un al patrulea, iar în aceste împrejurări a lovit cei doi copii, frate şi soră, în vârstă de nouă, respectiv şapte ani.

"Minorul de 9 ani a decedat la faţa locului, iar minora de 7 ani a fost grav rănită, fiind prinsă sub partea din faţă a autoturismului condus de inculpat, suferind leziuni traumatice evaluate medico-legal la 95 - 100 de zile de îngrijiri medicale, inclusiv amputaţie traumatică a unui picior. Ulterior incidentului, minorul şi pasagerul din faţă au fugit de la faţa locului, predându-se la Poliţie în cursul aceleiaşi seri", arată anchetatorii.

ADVERTISING

Probele au stabilit că, iniţial, autoturismul era condus de băiatul major, care, cunoscând faptul că minorul nu deţine permis de conducere, a făcut schimb de locuri cu acesta şi i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce, majorul rămânând pe locul pasagerului din faţă, menţionează procurorii.

Aceștia adaugă că minorul ar fi condus autoturismul pe o distanţă de circa 145 de metri, fără a deţine permis de conducere şi fără a avea vreo abilitate de a manevra autoturismul în condiţii de minimă siguranţă, iar în timp ce era la volan discuta la telefon prin apel video cu o persoană şi inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ţinea în mână.

Protoxidul de azot este un gaz utilizat ca amestec pentru anestezic în chirurgie, care însă este utilizat şi în scop recreaţional, producând efecte euforice/similare cu beţia de scurtă durată, explică Parchetul.

„Pentru a dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în infracţiunile de omor şi tentativă de omor, procurorii au avut în vedere că, din modul în care minorul a acţionat, rezultă că acesta a fost indiferent faţă de urmările acţiunilor sale, acceptând survenirea decesului sau rănirii grave a uneia sau mai multor persoane", indică sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇