Aleksei Navalnîi a fost externat din clinica de la Berlin

Aleksei Navalnîi a fost externat din clinica de la Berlin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, considerat unul dintre cei mai vocali critici ai Kremlinului din rândurile opoziţiei ruse, a fost externat din spitalul din Berlin, unde a fost tratat după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern în Siberia luna trecută, iar apoi a fost transferat cu avionul în timp ce se afla încă în comă.

”Starea pacientului s-a îmbunătăţit suficient încât tratamentul medical de urgenţă să poată să înceteze”, a indicat clinica Charite, într-un comunicat difuzat miercuri, citat de Reuters şi DPA.

Pe baza progresului şi a stării actuale a pacientului, medicii curanţi cred că recuperarea sa completă este posibilă. Cu toate acestea, este încă prematur să se evalueze efectele potenţiale pe termen lung ale otrăvirii sale grave

Clinica Charite

Berlinul a afirmat că teste efectuate în Germania, în Franţa şi în Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, iar Occidentul a cerut explicaţii Rusiei.

Moscova susţine că încă nu a văzut probe ale vreunui delict în cazul îmbolnăvirii lui Navalnîi şi a refuzat să deschidă o anchetă până în prezent, declanşând doar o investigaţie preliminară. Kremlinul neagă orice implicare.

”Decizia de a face publice detaliile stării de sănătate ale domnului Navalnîi a fost luată după consultarea cu pacientul şi soţia sa”, a indicat clinica Charite.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇