Alegeri în Israel: Partidul lui Netanyahu câștigă, dar are nevoie de coaliție - exit poll

Alegeri în Israel: Partidul lui Netanyahu câștigă, dar are nevoie de coaliție - exit poll

Partidul Likud (dreapta), condus de premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat desfăşurat în Israel, dar are nevoie de o alianţă pentru obţinerea majorităţii necesare formării guvernului, conform sondajelor de opinie.

Formaţiunea Likud (dreapta), condusă de premierul în funcţie Benjamin Netanyahu, este creditată cu 31-33 de locuri în Knesset, din totalul de 120 de locuri, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne difuzate de posturile Channel 12 şi Channel 13.

Formaţiunea de centru Yesh Atid (Există Viitor) este creditată cu obţinerea a 16-18 mandate, Lista Arabă Unită ar putea obţine opt-nouă mandate, iar Noua Speranţă cinci-şase mandate.

Partidul Yisrael Beitenu ar putea obţine şase-opt locuri, Albastru & Alb, şapte-opt, iar Yamina, şapte-opt. Formaţiunea Shas este creditată cu opt-nouă mandate şi Partidul Muncii cu şapte. Partidul Sionismului Religios ar putea obţine şase-şapte locuri în Knesset, formaţiunea Iudaismul Unit al Torei, şapte, iar Meretz, şapte.

Potrivit diverselor proiecţii, o coaliţie de centru-dreapta formată în jurul Likud ar putea obţine 53-54 de locuri în Knesset (majoritatea fiind de 61 de locuri). Decisivă va fi poziţionarea formaţiunii Yamina, care oscilează în preferinţele politice, notează cotidianul Times of Israel.

Liderul Yamina, Naftali Bennett, a semnalat în mai multe rânduri că vrea să îl oprească pe Benjamin Netanyahu să obţină un nou mandat de prim-ministru, potrivit cotidianului Israel Hayom.

Acesta a fost al patrulea scrutin parlamentar organizat de Israel în ultimii doi ani. Potrivit datelor existente, până la ora 20:00, prezenţa la urne a fost de 60,9%, în scădere faţă de alte alegeri.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!