A negocia cu Putin e ca și cum ai vorbi cu un „crocodil care ți-a prins piciorul între fălcile sale”, spune Boris Johnson

A negocia cu Putin e ca și cum ai vorbi cu un „crocodil care ți-a prins piciorul între fălcile sale”, spune Boris Johnson

Premierul Marii Britanii crede că discuțiile cu Rusia pentru a pune capăt războiului ar putea eșua. Boris Johnson a declarat că a negocia cu Vladimir Putin este ca și cum ai face asta cu un „crocodil care ți-a prins piciorul între fălcile sale”.

În timpul unui zbor spre India, premierul Marii Britanii a sugerat că Putin ar putea căuta să negocieze doar dacă ar fi câștigat o poziție de forță în Ucraina, scrie BBC.

Boris Johnson a avertizat însă că liderul rus ar putea încerca apoi să lanseze un nou asalt asupra capitalei Kiev.

ADVERTISING

În ceea ce privește partea ucraineană, Johnson crede că președintele Volodimir Zelenski vrea să vadă forțele ruse expulzate din estul Ucrainei, dar ar putea lua în considerare să negocieze cu privire la Crimeea, peninsulă care a fost anexată de forțele ruse în 2014.

În orice caz, a spus premierul britanic, este la latitudinea oamenilor să decidă asupra viitorului lor.

„Nimic nu ar trebui să fie decis cu privire la Ucraina fără Ucraina”, a declarat Boris Johnson.

Ziua 57 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

Alexei Polişciuk, un înalt oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat miercuri că operaţiunea militară de la Moscova se va încheia când NATO va înceta să mai folosească teritoriul ucrainean pentru a ameninţa Rusia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇