A murit cea mai bătrână persoană din lume. Povestea călugăriței care avea 10 ani când a izbucnit Primul Război Mondial

A murit cea mai bătrână persoană din lume. Povestea călugăriței care avea 10 ani când a izbucnit Primul Război Mondial

Franţuzoaica Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani şi 340 de zile, relatează presa internaţională.

Ea a murit în somn, în noaptea de luni spre marţi.

„A murit la 2 dimineaţa. Există o mare tristeţe dar ea şi-a dorit asta, a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a declarat David Tavella, responsabil cu comunicarea la unitatea de cazare pentru persoanele vârstnice dependente Sainte-Catherine-Labouré din Toulon.

Randon, cunoscută sub numele de Sora Andre, s-a născut în sudul Franţei la 11 februarie 1904, când Primul Război Mondial era încă la un deceniu distanţă.

Ea a devenit cea mai în vârstă persoană din lume în aprilie anul trecut, când japoneza Kane Tanaka a murit la vârsta de 119 ani.

„Oamenii spun că munca te omoară, pe mine munca m-a ţinut în viaţă, am continuat să lucrez până la 108 ani”, povestea călugăriţa catolică, în urmă cu câţiva ani.

Ea şi-a petrecut ultimii 30 de ani din viaţă în azilul de bătrâni Saint-Catherine-Laboure din Toulon.

Ea spunea că de câţiva ani se simte obosită şi că dorește să se „retragă din această afacere”. Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude”, a spus ea în ianuarie 2022.

În 2021, ea a supravieţuit chiar şi unei infecţii cu Covid-19, devenind un simbol al speranţei pentru oamenii din întreaga lume.

O altă franţuzoaică, Jeanne Calment, care a murit în 1997 la 122 de ani, la Arles, deţine recordul pentru cea mai ridicată vârstă atinsă de vreo fiinţă umană până acum.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇