A lucrat pentru serviciile americane de informații și acum acuză guvernul SUA că ascunde OZN-uri: "Nu suntem singuri!"

A lucrat pentru serviciile americane de informații și acum acuză guvernul SUA că ascunde OZN-uri: "Nu suntem singuri!"

David Grusch, care a realizat o analiză asupra aparițiilor inexplicabile în cadrul unei agenții din Departamentul Apărării din SUA, susține că guvernul deține vehicule extraterestre.

Informațiile despre aceste nave sunt ascunse în mod ilegal Congresului, a declarat Grusch pentru publicația de specialitate The Debrief. Acesta susţine că, atunci când a transmis Congresului informațiile clasificate despre vehiculele extraterestre, a devenit ținta răzbunării oficialilor din guvern. El a părăsit postul pe care îl ocupa în aprilie, după o carieră de 14 ani, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat The Debrief cu jurnaliștii Leslie Kean și Ralph Blumenthal, care au dezvăluit anterior existența unui program secret al Pentagonului despre OZN-uri, David Grusch a spus că guvernul SUA și contractorii din domeniul Apărării au recuperat fragmente ale unor nave non-umane și chiar nave întregi, de-a lungul mai multor decenii.

ADVERTISING

"Nu vorbim despre origini sau identități prozaice. Materialul include vehicule intacte sau parțial intacte", a precizat el.

Oficialul a declarat că analiștii au determinat "originea exotică" a acestor materiale, ceea ce înseamnă existența "inteligenței non-umane, fie extraterestră sau de origine necunoscută". "Această evaluare se bazează pe morfologiile vehiculului, pe testele din știința materialelor și pe deținerea unor aranjamente atomice unice și semnături radiologice", a adăugat acesta.

Informațiile lui Grusch despre materialele și vehiculele non-umane se bazează pe "interviuri detaliate cu înalți oficiali de informații", scrie The Debrief.

Acesta a raportat Congresului existența unui program de recuperare a materialului OZN, dar nu a precizat cum s-a răzbunat guvernul american pe el.

"Grusch a spus că operațiunile de recuperare a navelor se desfășoară pe mai multe niveluri de activitate și că știe angajați, actuali sau foști, care sunt implicați", scrie publicația.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jonathan Grey, un oficial de la Centrul Național de Informații Aeriene și Spațiale (NASIC), a confirmat pentru The Debrief existența unor "materiale exotice". "Fenomenul inteligenței non-umane este real. Nu suntem singuri. Recuperările de acest gen nu se limitează doar la Statele Unite. E un fenomen global și încă nu avem o rezolvare globală", a spus el.

Un om de toată încrederea

Cei doi jurnaliști care l-au intervievat pe Grusch au discutat cu mai mulți foști colegi ai acestuia și toți au garantat pentru seriozitatea lui.

Karl E Nell, un colonel în retragere al armatei americane, a spus că Grusch este "dincolo de orice reproș". Într-o evaluare a activității din 2022 consultată de The Debrief, Grusch este descris ca "un ofițer cu cea mai puternică busolă morală posibilă".

Nick Pope, care la începutul anilor '90 a investigat fenomenul OZN pentru Ministerul britanic al Apărării, a spus că relatarea lui Grusch și Grey despre materiale extraterestre este "foarte semnificativă". "Una e să ai niște povești pe blogurile despre conspirații, dar asta duce totul la următorul nivel, cu persoane autentice din interior care ies în față. Când acești oameni depun plângeri oficiale, ei fac asta înțelegând că dacă dau o declarație falsă, sunt pasibili de o amendă destul de mare și/sau de închisoare", a declarat el.

ADVERTISING

"Oamenii zic: 'Oh, oamenii inventează tot timpul povești.' Dar cred că e foarte diferit să te duci în fața Congresului și la inspectorul general al comunității de informații și să faci asta. Fiindcă vor fi consecințe dacă se dovedește că nu-i adevărat", a adăugat oficialul.

Pope a mai spus că în investigația sa asupra OZN-urilor pentru Ministerul britanic al Apărării nu a văzut nicio dovadă puternică a unor nave sau materiale de origine non-umană. "Unele dintre cazurile noastre au fost interesante. Dar nu avem o navă spațială într-un hangar undeva. Și dacă avem, mie nu mi-au zis", a precizat el.

Pope a menționat, totuși, că afirmațiile lui Grusch trebuie văzute ca parte a unui flux tot mai mare de informație și dezvăluiri despre OZN-uri: "Este o parte dintr-un puzzle mai mare. Și cred că, dacă totul este adevărat, ne duce mai aproape decât am fost până acum de miezul tuturor acestor lucruri."

Piloții americani văd OZN-uri, dar Pentagonul nu a găsit nimic

Noile dezvăluiri survin după o suită de mărturii și rapoarte credibile despre nave și apariții extraterestre care au atras atenția opiniei publice în ultimii ani, notează The Guardian.

În iunie 2021, un raport de la Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații din SUA arăta că între 2004 și 2021 au existat 144 de întâlniri ale piloților aviației americane și OZN-uri, iar 80 din acestea au fost înregistrate de senzori multipli ai avioanelor. Doar unul din cele 144 de episoade a fost elucidat și s-a dovedit că a fost un balon dezumflat.

Leaked Video Shows UFO Flying Around Navy Ship Near San Diego

Piloții care au relatat în 2021 despre experiența acestor întâlniri au spus că atât ei, cât și alții au decis să nu raporteze incidentele pe cale internă, de teamă că vor avea probleme în carieră.

În urma creșterii interesului publicului și a presiunii unor senatori americani, Pentagonul a înființat în iulie 2022 o comisie de investigații a fenomenului OZN, All-domain Anomaly Resolution Office.

În decembrie anul trecut, biroul a anunțat că a primit câteva sute de noi sesizări, dar până acum nu există nicio dovadă a vieții extraterestre.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇