Raportul SUA privind OZN-urile: Un singur obiect zburător a putut fi identificat, din cele 144 (Video)

Raportul SUA privind OZN-urile: Un singur obiect zburător a putut fi identificat, din cele 144 (Video)

Seviciile de informaţii americane au trimis Congresului Raportul final privind fenomenele aeriene neidentificate observate în ultimii ani. Deși nu au găsit o dovadă că ar fi vorba despre obiecte extraterestre, au identificat doar unul dintre cele 144 obiecte zburătoare.

Redactarea acestui raport a fost încredinţată directorului serviciilor naţionale de informaţii (DNI).

Documentul, citat de Digi24.ro, recunoaşte că nu există o „explicaţie unică” pentru aceste incidente, dar pune pe masă mai multe ipoteze: păsări, fenomene atmosferice şi programe militare secrete ale Washingtonului şi ale adversarilor săi.

ADVERTISING

„Probabil că există mai multe tipuri de obiecte neidentificate care necesită explicaţii diferite pe baza aspectului lor diferit”, se arată în raport, care examinează obiecte zburătoare neidentificate ce au fost observate între 2004 şi 2021, în principal de către piloţi din cadrul Marinei.

Singurul obiect identificat este „un balon mare care se dezumfla”, se arată în document. 18 obiecte au prezentat mişcări neobişnuite sau caracteristici de zbor care au nedumerit serviciile de informaţii americane. Alte astfel de incidente ar putea fi rezultatul unor teste cu tehnologie experimentală ale altor puteri, cum ar fi China sau Rusia, dar nu există dovezi în acest sens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autorităţile americane au ţinut secrete aceste incidente timp de zeci de ani, alimentând o serie de teorii privind viața extraterestră, însă anul trecut Congresul a cerut Executivului să informeze publicul despre aceste incidente misterioase.

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de piloţi din US Navy, care arătau mai multe "întâlniri" realizate în plin zbor cu o serie de aeronave stranii.

Pentagon officially releases 'UFO' videos

Militarii americani nu le mai desemnează pe acestea drept OZN-uri, ci le denumesc "fenomene aeriene non-identificate". 

ADVERTISING

Citește și:



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇