Raport al guvernului SUA despre OZN-uri: Mai degrabă ar putea fi experimente ale Rusiei sau Chinei decât nave extraterestre (Video)

Raport al guvernului SUA despre OZN-uri: Mai degrabă ar putea fi experimente ale Rusiei sau Chinei decât nave extraterestre (Video)

Seviciile de informaţii americane nu pot să explice anumite fenomene aeriene neidentificate observate în ultimii ani, dar nici nu au găsit vreo dovadă că ar fi nave spaţiale extraterestre.

Acestea sunt concluziile unui raport al Guvernului, din care câteva fragmente au fost publicate joi de New York Times.

Potrivit unor oficiali americani consultați de jurnaliștii NYT, raportul, care trece în revistă peste 120 de cazuri ce descriu apariţii ale unor aeronave misterioase, precizează și că nu este vorba despre tehnologii secrete dezvoltate de Pentagon.

ADVERTISING

În schimb, serviciile de informaţii americane se tem că ar putea fi vorba mai degrabă, cel puţin în câteva cazuri, despre o tehnologie experimentală a unor naţiuni rivale, precum Rusia şi China, care ar testa astfel diverse materiale supersonice.

Raportul arată că nu au putut fi explicate anumite mişcări ale acelor obiecte, inclusiv capacitatea lor de accelerare, de schimbare bruscă a direcţiei sau de a se scufunda în apă.

New Video Raises More UFO Questions Ahead of Pentagon Report Release

Raportul va fi publicat în trei săptămâni, dar tot va avea o secține clasificată

Acest raport vine după ce Congresul Statelor Unite a ordonat anul trecut executivului american să informeze publicul larg în legătură cu activităţile desfăşurate de o unitate a Pentagonului care studia şi investiga fenomenele care decenii la rând au stârnit curiozitatea și imaginația omenirii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Redactarea acestui raport a fost încredinţată directorului serviciilor naţionale de informaţii (DNI). Potrivit New York Times, raportul ar trebui să fie comunicat Congresului american pe 25 iunie.

The 2004 USS Nimitz UFO Incident | Contact

El ar trebui să includă o anexă clasificată, care nu va conţine nici ea elemente ce ar putea să dovedească existenţa OZN-urilor, potrivit oficialilor citaţi de cotidianul newyorkez, dar care ar putea să continue să alimenteze speculaţiile pe această temă.

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de piloţi din US Navy, care arătau mai multe "întâlniri" realizate în plin zbor cu o serie de aeronave stranii.

ADVERTISING

Militarii americani nu le mai desemnează pe acestea drept OZN-uri, ci le denumesc "fenomene aeriene non-identificate". 

New videos raise questions about military UFO encounters

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇