Românii și fenomenul OZN: 55% cred că există farfurii zburătoare, 5% susțin că au avut contact cu extratereștrii

Românii și fenomenul OZN: 55% cred că există farfurii zburătoare, 5% susțin că au avut contact cu extratereștrii

Peste jumătate din români cred în existența obiectelor zburătoare neidentificate (OZN), iar unii spun că au avut contact cu entități extraterestre, arată un sondaj de opinie realizat de National Geographic.

Postul de televiziune National Geographic a prefațat lansarea noului serial documentar „OZN: Investigații” cu o cercetare sociologică referitoare la cunoștințele românilor despre fenomenul OZN.

Potrivit sondajului citat de Adevărul, 55% din români cred în existența OZN-urilor, în timp ce 24% din respondenți nu cred că acestea există. Bărbații (59%) tind să creadă mai mult decât femeile (51%) că OZN-urile există. Persoanele în vârstă sunt, de asemenea, mai înclinate să creadă în existența OZN-urilor.

ADVERTISING

Totodată, 5% din români susțin că au văzut OZN-uri sau au avut un contact cu extratereștrii. Trei din cinci respondenți (60%) afirmă că există dovezi ale existenței unei civilizații extraterestre, în timp ce aproape un sfert dintre respondenți (23%) au o opinie contrară.

Serie nouă | OZN: Investigații | Din 28 aprilie, 21:00 | National Geographic România

Principalele surse de informare despre OZN-uri pentru români sunt Internetul (92%), cărțile (42%) și emisiunile TV (41%).

ADVERTISING

Iată și cum consideră românii că trebuie să procedeze autoritățile când apar date despre OZN-uri::

  • 61% cred că guvernele ar trebui să colecteze și să dezvăluie informații despre OZN-uri:,
  • 16% consideră că autoritățile ar trebui să colecteze, dar să nu dezvăluie niciun detaliu:,
  • 6% din respondenți consideră că guvernele nu ar trebui să colecteze date despre OZN-uri.

Cele cinci episoade ale documentarului "OZN: Investigații" care va fi lansat pe 28 aprilie analizează investigațiile pe care autoritățile americane le-au derulat timp de mai multe decenii pentru a elucida aparițiile extraterestre, precum și modul în care Pentagonul abordează fenomenul OZN. National Geographic va difuza serialul începând din 28 aprilie, în fiecare vineri, la ora 21:00.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇