NASA va avea o echipă care va studia OZN-uri

NASA va avea o echipă care va studia OZN-uri

NASA va înfiinţa o echipă care se va ocupa “dintr-o perspectivă ştiinţifică” de fenomenele aeriene neidentificate – sau ceea ce este cunoscut mai bine ca OZN-uri –, a anunţat joi agenţia spaţială.

Potrivit NASA, interesul pentru astfel de fenomene are la bază motivaţii privind securitatea şi siguranţa şi nu există dovezi că originea lor ar fi una extraterestră. Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, iar cercetările vor începe în această toamnă şi se estimează că vor dura nouă luni, potrivit CNN.

ADVERTISING

“Avem instrumentele şi echipa care ne pot ajuta să avem o mai bună înţelegere despre necunoscut. Asta este chiar definiţia ştiinţei. Asta este ceea ce facem”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate din cadrul NASA.

Din cauza faptului că fenomenele aeriene neidentificate au fost rareori observate, nu s-au putut formula concluzii ştiinţifice cu privire la natura lor, mai spun cei de la NASA, şi, astfel, prima sarcină a noii echipe va fi aceea de a aduna cât mai multe informaţii despre ele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Vom identifica ce informaţii – din partea civililor, a guvernului, a ONG-urilor, a companiilor – există, ce ar mai trebui să colectăm şi cum să le analizăm cel mai bine”, precizează Spergel.

Bugetul estimat pentru acest proiect, care va fi complet desecretizat, este de câteva zeci de mii de dolari, nu mai mult de 100.000 de dolari.

"Trebuie să fim deschişi la ideea că ne uităm la câteva fenomene diferite. Cred că trebuie să abordăm toate aceste întrebări cu un sentiment de modestie. Mi-am petrecut cea mai mare parte din carieră în calitate de cosmolog. Pot să vă spun că nu ştim din ce este format 95 la sută din univers. Sper că această cercetare ne va aduce mai aproape de o mai bună înţelegere a acestor fenomene”, mai spune Spergel.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇