A intrat în vigoare codul galben. Ninge abundent pe două DN din Iași. Risc ridicat de avalanșă

A intrat în vigoare codul galben. Ninge abundent pe două DN din Iași. Risc ridicat de avalanșă

A intrat în vigoare codul galben de viscol, polei și ninsori, valabil în 14 județe din estul țării și deja ninge abundent, duminică după-amiază, pe două drumuri naționale din Iași.

A început să ningă abundent pe DN 28, Târgu Frumos - Bălțați, județul Iași, dar și pe DN 28B, Târgu Frumos - Hârlău.

❄️ A început să ningă abundent pe DN 28, Tg. Frumos - Bălțați, județul Iași, dar și pe DN 28B, Tg. Frumos - Hârlău. Utilajele DRDP Iași sunt în patrulare cu lamă și material antiderapant. Circulați cu atenție! ⚠️#deszăpezire #drdpiași #codgalben

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Duminică, 7 ianuarie 2024

Utilajele DRDP Iași sunt în patrulare cu lamă și material antiderapant.

Codul galben de vânt, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol pentru Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei este valabil de duminică după-amiază până marţi.

ADVERTISING

Risc de avalanșe

La munte, există un risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei, Călimani-Bistriţei, Ţarcu-Godeanu, Parâng, informează Centrul Meteorologic Transilvania Sud.

În munţii Ceahlău şi Vlădeasa este un risc mai mic de avalanşe, de gradul doi, pe o scară de la unu la cinci.

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din zona de munte este de 73 de centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de avalanşe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina şi numai când condiţiile meteo sunt favorabile. Aici nu există pârtii amenajate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇