4 iulie însângerat, în SUA. Au fost peste 400 de atacuri armate, soldate cu cel puțin 150 de morți, mulţi dintre ei copii

4 iulie însângerat, în SUA. Au fost peste 400 de atacuri armate, soldate cu cel puțin  150 de morți, mulţi dintre ei copii

Cel puțin 150 de persoane au fost împușcate mortal în SUA, în peste 400 de incidente armate, weekendul trecut, de Ziua Națională a Americii.

Marile orașe americane se confruntă cu o creștere a criminalității, potrivit CNN.

Numărul deceselor ar putea fi însă și mai mare. Datele, care includ numărul incidentelor armate și victimelor la nivel național, pe o perioadă de 72 de ore, de vineri până duminică, sunt încă în evoluție și vor fi actualizate.

În New York, unde violența a crescut la niveluri nemaivăzute de ani de zile, au fost 26 de victime rezultate din 21 de atacuri armate, de vineri până duminică. Este însă o scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când 30 de persoane au fost împușcate mortal în 25 de atacuri, a anunțat Poliția din New York.

ADVERTISING

În ziua de 4 iulie, în oraș au fost 12 atacuri armate, cu 13 victime, o creștere față de anul trecut, când au existat 8 atacuri și 8 victime, potrivit NYPD.

În Chicago, 83 de persoane au fost împușcate, iar 14 dintre ele au murit, de vineri dimineața până luni dimineața. Printre răniți se numără și două fetițe, una de 5 ani și alta de 6 ani.

Una dintre cele 14 persoane ucise era un membru al Gărzii Naționale a Armatei Illinois. Totodată, doi ofițeri de poliție din Chicago au fost răniți, după ce un individ a deschis focul.

Spre deosebire de alte orașe care se confruntă cu o creștere a criminalității violente, în Chicago, în primele șase luni ale anului aceasta a scăzut cu 2% față de ​​aceeași perioadă din 2020. Numărul victimelor este încă cu 14% mai mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un motiv al scăderii a fost un iunie mai puțin violent în care Chicago a înregistrat o scădere cu 20% a omuciderilor față de anul trecut (98 în loc de 78), o scădere cu 13% a atacurilor armate (416 față de 363) și o scădere cu 8% a victimelor acestor atacuri (540 comparativ cu 499).

Violențe în toată America

În Atlanta, jucătorul profesionist de golf Gene Siller a fost împușcat mortal într-un club, sâmbătă, iar Poliția încă îl caută pe suspect.

Siller, în vârstă de 41 de ani, a fost împușcat în cap.

În Texas, opt persoane au fost rănite duminică dimineața într-un atac armat lângă o spălătorie auto din Fort Worth, după o ceartă între mai mulți bărbați.

ADVERTISING

Unul dintre ei a scos o armă și a început să tragă. Majoritatea victimelor, care se află într-o stare stabilă, se crede că nu aveau nicio legătură cu acest scandal.

În Norfolk, Virginia, patru copii au fost împușcați vineri după-amiază, inclusiv o fetiță de 6 ani, care din fericire se află în stare stabilă. Printre victime se mai numără și un băiat de 14 ani, o fată de 16 ani și un băiat de 16 ani.

Poliția din Norfolk a declarat că a fost arestat și acuzat un băiat de 15 ani care are legătură cu atacul.

În Toledo, Ohio, o persoană a murit și alte 11 au fost rănite într-un atac armat la o petrecere la care au participat câteva sute de persoane.

Două dintre victime, în vârstă de 51 de ani și 19 ani, sunt în stare critică.

În Cincinnati, Ohio, doi băieți, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, au fost uciși și alți trei răniți la o petrecere într-un parc, duminică seara.
Cei doi băieți s-au certat și a urmat un schimb de focuri de armă.

Două fete, în vârstă de 16 și 17 ani, și un băiat de 15 ani au fost răniți în urma împușcăturilor. Fata de 17 ani se află într-o stare critică, în timp ce celelalte două victime au suferit răni care nu le pun viața în pericol.

În Dallas, Poliția a intervenit la două atacuri armate, pe 4 iulie. Trei persoane au murit după ce au fost transportate la un spital din apropiere.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇