160 de maşini au putut să plece din Mariupol, dar nu se ştie câte persoane au reuşit să fugă

160 de maşini au putut să plece din Mariupol, dar nu se ştie câte persoane au reuşit să fugă

Municipalitatea din Mariupol a declarat luni că 160 de vehicule au reuşit să părăsească printr-un coridor umanitar oraşul asediat de forţele ruse şi separatişti proruşi.

Agenţia de presă AFP, care citează contul Telegram al primăriei Mariupol, port strategic de la Marea Azov, relatează că această coloana de vehicule a putut să plece începând cu 13:00 (11:00 GMT) pe o rută ce leagă Mariupol de oraşul Zaporojie.

Săptămâna trecută, eforturile repetate de evacuare a civililor din Mariupol, un oraş cu 400.000 de locuitori înainte de declanşarea conflictului, au eşuat.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 19 - Vezi desfășurarea evenimentelor

"La ora actuală, încetarea focului este respectată pe coridorul umanitar", potrivit aceleiaşi surse.

În postarea de pe Telegram, consiliul municipal din Mariupol nu precizează câţi oameni au putut să fugă din oraşul în care condiţiile sunt catastrofale după zile în şir de bombardamente şi asediu.

Duminică, municipalitatea din Mariupol a raportat că 2.187 de locuitori au fost ucişi în atacurile ruseşti după invazia declanşată de Rusia la 24 februarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Un convoi însoţit de preoţi ortodocşi, cu 100 de tone de apă, alimente şi medicamente, a fost nevoit să se întoarcă duminică din drum din cauza tirurilor neîncetate ruseşti. O nouă tentativă era prevăzută pentru luni.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a avertizat duminică cu privire la "cel mai rău scenariu" la Mariupol dacă părţile beligerante "nu convin de urgenţă asupra unui acord umanitar'.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇