Polițiștii au găsit 11 bătrâni într-un imobil din Tunari. Ar fi fost mutați dintr-un centru din Voluntari, pentru a-i ascunde de autorități

Polițiștii au găsit 11 bătrâni într-un imobil din Tunari. Ar fi fost mutați dintr-un centru din Voluntari, pentru a-i ascunde de autorități

11 vârstnici au fost găsiţi, luni seară, de poliţiştii din Ilfov într-un imobil în construcţie din Tunari, aceştia fiind evaluaţi medical de echipaje ale ISU şi Ambulanţei.

Poliţia Română a anunţat că, luni seară, în urma unei sesizări a reprezentanţilor mass-media, poliţiştii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea.

ADVERTISING

”Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au declanşat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice.

batrani-Tunari-ambukanta
Foto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE: Cele 11 persoane ar proveni de la un centru din Voluntari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

ADVERTISING

"În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov. Se continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale", se precizează într-o informare transmisă de IPJ Ilfov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇