Victor Negrescu: Elevii de clasa a XI-a învață din manualul de istorie că România nu se află încă în Uniunea Europeană

Victor Negrescu: Elevii de clasa a XI-a învață din manualul de istorie că România nu se află încă în Uniunea Europeană

Elevii de clasa a XI-a învață, potrivit manualelor de istorie, că România nu se află încă în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Victor Negrescu spune că a primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrase din manual în care scrie că România urmează să adere la UE.

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, scrie Victor Negrescu pe Facebook.

manual-istorie
Foto: Facebook/Victor Negrescu

Europarlamentarul spune că și-a comandat și el manualul și a constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021.

ADVERTISING

Victor Negrescu precizează că a decis să ceară public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

ADVERTISING

Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, afirmă Victor Negrescu.

❌ România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit...

Posted by Victor Negrescu on Monday, January 25, 2021

Toate manualele de istorie au fost publicate înainte de aderare

Site-ul Ministerului Educației arată că pentru anul școlar 2020-2021 sunt aprobate opt manuale de istorie la clasa a XI-a.

ADVERTISING

Și toate manualele au fost publicate, în primă ediție, în anul 2006, cu un an înainte de aderarea României la UE.

manuale-de-istorie
Foto: Ministerul Educației

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇