Doi potențial plagiatori, printre experții PNL care vor lucra la noile legi ale Educației

Doi potențial plagiatori, printre experții PNL care vor lucra la noile legi ale Educației

Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie și Marilen Pirtea sunt cei trei „experți” desemnați de Partidul Național Liberal care vor lucra la proiectele legilor Educaţiei propuse de ministrul Ligia Deca.

Aceștia vor modifica și completa proiectele alături de o echipă de la PSD și alta de la UDMR, plus un reprezentant al comunității rrome, potrivit surselor Edupedu.ro.

Săptămâna trecută, liderii coaliţiei de guvernare au decis ca experţii din partide să lucreze cu Ministerul Educației din data de 1 februarie pentru ca proiectele să poată fi adoptate de către Guvern până pe 15 februarie, iar Parlamentul să le voteze până pe 15 martie.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a demisionat în luna septembrie a anului trecut, în urma scandalului de plagiat în care a fost implicat. Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat pe ministrul Educaţiei că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-ar fi "însuşit fraudulos şi paternitatea" mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Și Marilen Pirtea, consilierul onorific al premierului Nicolae Ciucă, a fost acuzat de plagiat în 2016, tot de Emilia Șercan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇