Sondaj pentru părinți despre vaccinarea sau testarea copiilor și cum vor să se desfășoare noul an școlar

Sondaj pentru părinți despre vaccinarea sau testarea copiilor și cum vor să se desfășoare noul an școlar

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar a lansat un sondaj pentru a afla părerea părinților despre vaccinarea copiilor și condițiile în care se va desfășura viitorul an școlar.

”Având în vedere recentele declarații ale miniștrilor Educației și Sănătății despre prevederile ordinului comun care va stabili condițiile în care se vor desfășura cursurile în anul şcolar 2021-2022, Federaţia Naţională a Părinţilor vă invită să contribuiți la clarificarea poziției părinților față de acestea, completând următorul chestionar”, este mesajul FNAP.

ADVERTISING

Cei care completează trebuie să fie logați cu contul de Gmail, însă reprezentanții Federației precizează că acest lucru este necesar pentru a evita răspunsurile multiple și nu colectează adresele de email.

Părinții sunt întrebați dacă sunt vaccinați, dacă sunt de acord cu vaccinarea sau testarea copiilor lor, dacă doresc ca școala să se desfășoare online sau cu prezență fizică, dar și ce vârstă şi studii au, dacă locuiesc în mediu rural sau urban.

Sondajul poate fi completat AICI.

Context

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la finalul săptămânii trecute, într-o conferință susținută împreună cu premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, modul în care se vor desfășura în anul școlar 2021 - 2022, care începe în 13 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, cursurile se vor face cu prezență fizică până când localitatea ajunge la o incidență COVID de 6 cazuri la mia de locuitori, cu posibilitatea ca grădinițele și creșele să rămână deschise și peste acest prag.

Portul măștii va rămâne obligatoriu pentru copiii peste 6 ani. Cum vacciarea este posibilă doar pentru cei peste 12 ani, Cîmpeanu spune că e luat în discuție un scenariu în care copiii vaccinați să poată veni la școală și când incidența este peste acel prag.

La apariția unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online, dar dacă toți copiii acceptă să fie testați, școala poate decide să rămână fizic cei vaccinați.

ADVERTISING

Profesorii trebuie fie să fie vaccinați, fie să se testeze la fiecare 72 de ore și, dacă refuză, se va vedea care e soluția legală ca aceștia să fie împiedicați să predea cu prezență fizică.

Citește mai multe despre pregătile autorităților pentru noul an școlar:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇