Simularea Evaluării Naționale. Ce subiecte au fost la română

Simularea Evaluării Naționale. Ce subiecte au fost la română

Elevii din clasele a VIII-a au susținut, luni, simularea Evaluării Naționale la Limba și Literatura română.

Elevii au primit la primul subiect două texte la prima vedere. Primul text este un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017, potrivit TVR Info.

Subiectul al II-lea le-a cerut elevilor să facă un rezumat al textului de Simona Antonescu în 100-150 de cuvinte.

ADVERTISING

Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației la ora 15.00.

Începând din acest an, lucrările de la simulările naționale și cele de la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională vor fi corectate digital.

"(…) sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din anul trecut am derulat-o în integralitate digitalizat, e adevărat că era un examen mai mic, avea de vreo cinci ori mai puțini copii decât avem acum, acesta este adevăratul test pentru noi, pentru că sunt foarte mulți oameni implicați, am achiziționat pentru asta aproape 12.000 de scanere care au fost distribuite în școli încă din vara anului trecut și, cu cât numărul de persoane este mai mare, cu atât riscul de a apărea erori este mai mare, iar asta este o bună oportunitate pentru noi, această simulare, pentru că aici ne mai permitem și să greșim. Învățăm din greșeli", a precizat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇