Shakespeare School Essay Competition, ediția #13

Afis-parteneri-Essay-Competition-2021

Shakespeare School Essay Competition s-a bucurat de o mare popularitate în rândul tinerilor, atingând un record al înscrierilor din ultimii ani. Competiția dedicată elevilor de gimnaziu și liceu din toată România, aflată la cea de-a 13-a ediție, și-a propus să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație, originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze limba engleză.

Număr record de participanți din toate județele țării

Anul acesta, peste 9.500 de participanți, dublu față de edițiile anterioare, s-au întrecut în creativitate și originalitate la Shakespeare School Essay Competition, cel mai mare Concurs Național de creație în Limba Engleză.

Copii și tineri din toată țara și-au pus în valoare potențialul creativ și cunoștințele în limba engleză, reușind în 200-250 de cuvinte să povestească ce a însemnat pentru ei anul 2020.

Vizual-Comunicat-de-presa-Top-3-cele-mai-creative-

În topul celor mai creative orașe s-au numărat București, Buzău și Constanța, iar capitala țării se va bucura de Trofeul Excelenței, deoarece are cel mai mare număr de participanți la competiție.

ADVERTISING

În timp ce Bucureștiul a acoperit 12,21% dintre înscrieri, locurile 2 și 3 au venit din urmă cu procente foarte ridicate: Buzău cu 7,23%, respectiv Constanța cu 6,10% dintre participanți.

Limba Engleză deschide oportunități

Concursul a fost organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație – entitate non-profit care susține copiii și tinerii talentați din România, motivându-i să atingă performanțe deosebite și să își valorifice la maxim potențialul creativ.

Limba engleză deschide oportunități” - este motto-ul Asociației, pentru că stăpânirea unei limbi de circulație internațională poate face diferența în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educație de calitate și o carieră de succes.

Competiția este susținută de Shakespeare School - Cel mai Bun Centru de Pregătire din România, alături de Cambridge Assessment English.

La Shakespeare School, ne propunem întotdeauna să le oferim copiilor șansa de a fi ei înșiși. Îi stimulăm să fie creativi și plini de pasiune, pentru că astfel pot obține mai ușor performanța. Creativitatea nu este o abilitate rezervată doar copiilor care s-au născut cu talente deosebite. Toți copii se nasc cu imaginație, iar noi, profesorii și părinții, îi putem sprijini prin stimularea acesteia încă din primii lor ani de viață.

Trebuie să fim alături de ei, să le oferim ocazia de a-și exprima și dezvolta creativitatea și de a vedea lumea prin ochii lor plini de imaginație. Astfel, vor deveni adulți capabili să perceapă viața din mai multe perspective și vor descoperi o sursă nelimitată de soluții pentru rezolvarea originală a oricărei probleme cu care se vor confrunta”. 

Adriana Alionte, fondatoarea Shakespeare School
ADVERTISING

Tema competiției

Anul 2020 a fost un an diferit de oricare altul! Ne-a transformat viața și a schimbat modul în care trăim, precum și modul în care vedem lumea din jurul nostru. Este foarte important să ne uităm în urmă și să reflectăm la numeroasele lecții pe care le-am învățat. De aceea, tema ediției de anul acesta a fost „Five valuable lessons I learnt in 2020” („Cinci lecții valoroase pe care le-am învățat în 2020”). 

Premii pentru elevi și profesori

În eseurile lor, copiii au fost încurajați să scrie despre ceea ce este cu adevărat important în viața lor și pentru ce sunt recunascatori, cât de importante au fost familia și prietenii în această perioadă și cum au reușit să comunice cu aceștia.

Cei mai creativi participanți se vor putea bucura de numeroase premii, constand in cursuri online de limba engleză la Shakespeare School, înscrieri gratuite la examene Cambridge, cărți și multe alte surprize.

ADVERTISING

În plus, toți cei care au intrat în concursul național de creație în limba engleză vor primi o diplomă de participare, pe care o pot folosi pentru a-și completa portofoliul educațional.

Profesorii cu cei mai mulți concurenți înscriși vor primi un curs online „Teacher Development Module” oferit de Cambridge Assessment English și un „Certificat de Excelență” din partea Shakespeare School, iar toți profesorii de limba engleză din partea cărora se vor înscrie minimum 10 participanți la Shakespeare School Essay Competition 2020, vor primi un „Certificat de Merit”. Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe data de 8 iunie 2021.

Împreună, dezvoltăm campioni la creativitate și la limba engleză!

Shakespeare School Essay Competition este un proiect național, cu participare GRATUITĂ, deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 19 ani (clasele V-VIII și IX-XII).

Concursul este organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație, în parteneriat cu Shakespeare School, Cambridge Assessment English și 36 Inspectorate Școlare Județene, și se adresează tuturor elevilor din România, pasionați de limba engleză și cu real talent la scris.

Sponsor principal: Shakespeare School - Centru de Învățare a Limbii Engleze

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Itsy Bitsy, Radio Trinitas, Radio Tananana, Opera Comică pentru Copii, România Pozitivă, Portal Învățământ, Edumanager.ro, SuntPărinte.ro, SfatulPărinților.ro, Știri pentru Copii, Mesagerul de Covasna, News Buzău, Stiri.ong, Jurnalul de Afaceri, Newsar, Spotmedia.ro, Qbebe, Modern Dads, Modern Family, TeenPress.

Parteneri educaționali: Cambridge Assessment English, Cambridge University Press, British Council, Fischer International, Bucharest English Teachers' Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și 35 Inspectorate Școlare Județene. 

Organizator: Asociația Shakespeare School pentru Educație 

Asociația Shakespeare School pentru Educație, fondată în anul 2011, este o organizație non-profit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentați să își urmeze pasiunile prin perfecționarea limbii engleze și ajutarea copiilor cu oportunități reduse să se dezvolte și să învețe limba engleză.

Printre proiectele Asociației se numără concursuri de creație, campanii în licee privind certificările internaționale, cât și cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din București și alte orașe ale țării.

Asociația promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând și ateliere de educație pentru părinți. 

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociația Shakespeare School pentru Educație își propune să stimuleze gândirea creativă și să motiveze tinerii din întreaga țară să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză.