Secretar de stat în Ministerul Educației: Salariile vor crește în medie cu 7%

Secretar de stat în Ministerul Educației: Salariile vor crește în medie cu 7%

Prin bugetul pe 2023, salariile în educaţie vor creşte în medie cu 7%, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

”Calculul este minimal, per total, salariile au crescut sau vor creşte în medie cu 7%, care poate să însemne la 4.000 de lei, 280 de lei, sau la 2.600 cât este salariul debutantului, mult prea puţin”, a spus reprezentantul Guvernului, marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV. 

Secretarul de stat a arătat că astăzi la sediul Guvernului a fost prezent împreună cu reprezentanţii principalelor federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar şi superior.

ADVERTISING

”A fost o discuţie de o oră şi jumătate care s-a încheiat cu promisiunea fermă a premierului că vom găsi soluţii pentru salarizare, haideţi să zicem cel puţin rezonabilă, echitabilă pentru cadrele didactice”, a spus Ion. 

Secretarul de stat a mai arătat că prin PNRR au demarat deja primele programe, anul acesta, el făcând referire la programul privind reducerea abandonului şcolar care începe să funcţioneze în peste 1.400 de şcoli din România.

”În primăvară, lansăm deja a doua etapă de finanţare a şcolilor prin acest program. În acelaşi timp, avem o lungă listă de investiţii în sistemul de educaţie, care nu sunt incluse în buget”, a mai declarat Sorin Ion.

ADVERTISING

El a menţionat că premierul a spus astăzi că un miliard de euro merg pe investiţţii, dar reprezintă doar partea din PNRR pentru dotarea şcolilor, a sălilor de clasă, laboratoare, însă suma este mult mai mare şi ajunge la 3,6 miliarde de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇