Președintele Federației Părinților face apel către profesori: Haideți să găsim soluții pentru a susține examenele și veți fi și mai susținuți de către părinți!

Președintele Federației Părinților face apel către profesori: Haideți să găsim soluții pentru a susține examenele și veți fi și mai susținuți de către părinți!

Părinţii înţeleg de ce este vitală greva profesorilor, dar „este la fel de vital ca elevii să susţină examenele”.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământul Preuniversitar Iulian Cristache le transmite greviştilor din Educaţie că este vital să îşi continue protestul, dar le cere şi să găsească soluţii pentru ca examenele să aibă loc.

”Nu uitaţi că vorbim de o generaţie de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie şi învăţare online”, le aminteşte el sindicaliştilor din Educaţie.

ADVERTISING

”Este vital să continuaţi greva, dar este la fel de vital ca elevii să susţină examenele.

Domnilor profesori, vă înţeleg frustrarea/supărarea bazată pe incompetenţa clasei politice. Rezonez total cu revendicările dumneavoastră.

Aveţi tot dreptul din lume SĂ NU PUNEŢI STOP grevei şi să vă susţineţi drepturile, care sunt şi în interesul societăţii şi al sistemului educaţional.

Dar ce vină au copiii NOŞTRI (şi ai dvs.)? Haideţi să găsim soluţii pentru a susţine examenele, şi veţi fi şi mai susţinuţi de către părinţii acestor copii.

ADVERTISING

Doriţi să le decalăm, astfel încât să continuaţi greva? Foarte bine, dar copiii trebuie să cunoască calendarul, nu putem să-i ţinem sub o continuă presiune”, scrie Cristache pe Facebook.

El afirmă că primeşte telefoane de la părinţi cărora le explică faptul că examenele vor fi cel mult amânate, dar aceştia spun că nu reuşesc să-şi calmeze copiii.

”Incertitudinea aduce o stare de stres, ştim cu toţii asta! Şi da, majoritatea părinţilor vă susţin.

Vă rog să înţelegeţi acest apel, cel puţin prin mesajele unor profesori care se poziţionează chiar şi cu riscul amânării anului şcolar.

ADVERTISING

P.S. Nu uitaţi că vorbim de o generaţie de sacrificiu, care a trecut prin 2 ani de pandemie şi învăţare online!”, afirmă Cristache.

Deocamdată se ştie doar că mediile pot fi încheiate până pe 9 iunie şi a fost prelungită perioada de înscriere la Bac

Iată filmul zilei de marți în criza din Educaţie - Profesorii au protestat în toată țara. Nici Guvernul, nici Iohannis nu i-au convins să oprească greva: „Nu cedăm! Demisia!” (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇