Peste 55.000 de elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cîmpeanu vrea caravane de imunizare în mediul rural

Peste 55.000 de elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cîmpeanu vrea caravane de imunizare în mediul rural

Peste 55.000 de elevi de 16, 17 şi 18 ani s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, a declarat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că cei mai mulţi sunt elevi din clasele a XII-a, care vor să nu pericliteze prezenţa la examenul de bacalaureat.

"În urmă cu câteva zile aveam peste 55.000 elevi cu vârsta de 16, 17, 18 ani vaccinaţi. Aveam 13.000 elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 elevi cu vârsta de 17 ani şi 25.000 elevi cu vârsta de 18 ani.

Deci foarte mulţi elevi de clasa a XII-a care doresc să nu aibă emoţii din perspectiva sanitară la examenul de bacalaureat au preferat să se vaccineze, pentru a fi siguri că nu vor întâmpina dificultăţi la unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor", a declarat, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Caravane de vaccinare în mediul rural

Ministrul Educaţiei a adăugat că se are în vedere organizarea unor caravane de vaccinare, în special în mediul rural, unde rata de imunizare în rândul cadrelor didactice ar putea fi mai mică decât în mediul urban.

"Este foarte probabil să vedem o rată de vaccinare mai scăzută în mediul rural. Acolo este nevoie de acţiuni de genul caravanei vaccinării. În universităţi, după modelul universităţilor de medicină şi farmacie care au organizat maraton al vaccinării, sunt convins că cele mai multe universităţi din ţară au în vedere organizarea unor centre de vaccinare înainte de începerea cursurilor universitare", a spus el.

ADVERTISING

Potrivit lui Cîmpeanu, peste 2,7 milioane elevi din cei 2,934 milioane participă fizic la cursuri.

Vezi și Rata de vaccinare în rândul profesorilor a ajuns la 60%, anunță Ministerul Educației

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇