Patronii de pe litoral și din Deltă solicită începerea școlii și mai târziu în septembrie

Patronii de pe litoral și din Deltă solicită începerea școlii și mai târziu în septembrie

Asociaţiile patronale de pe litoral şi din Delta Dunării solicită începerea şcolii pe 18 septembrie, nu pe 11 (aşa cum prevede structura pusă în dezbatere de Ministerul Educaţiei).

Patronii din turism susţin că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice să se bucure mai mult de vremea frumoasă.

Solicitanţii sunt Asociaţia Patronală RESTO Constanţa, Asociaţia Patronală Eforia Turistică, Asociaţia Patronală Costineşti, Asociaţia Operatorilor de Plajă Mamaia Nord, Asociaţia Patronală Marea Neagră– Sud Litoral, Asociaţia Patronală Tulcea-Delta Dunării şi Organizaţia de Management de Destinaţie Mangalia.

ADVERTISING

Conform proiectului de ordin de ministru pus în dezbatere publică, anul şcolar 2023 - 2024 va începe pe 11 septembrie, urmând să se încheie pe 21 iunie.

”Toate asociaţiile patronale de pe Litoral si din Delta Dunării mai sus menţionate, la care se adaugă asociaţii patronale din HORECA din România si Organizaţiile de Management de Destinaţie Mangalia şi Constanţa-Mamaia - solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până la 18 septembrie, considerând că o săptămâna de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice să se bucure mai mult de vremea frumoasă si de timp benefic pentru refacerea capacităţii de pregătire şcolară în vederea noului an şcolar”, spun asociaţiile.

ADVERTISING

Potrivit acestora, multe din familiile cu copii se vor putea astfel bucura şi de tarifele scăzute în ofertele speciale din luna septembrie în destinaţii de vacanţă de pe litoral, din Delta Dunării sau de zile de vacanţă în destinaţii montane, balneare sau de city break în oraşe din România sau din lume. 

”Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de federaţiile şi patronatele din industria ospitalităţii din România, deciziile miniştrilor Educaţiei continuă să ignore interesul pe care administraţia centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalităţii şi atragerii de turişti şi de vizitatori în destinaţia Romania. Considerăm că această situaţie repetată reprezinta un act de subminare a economiei si priorităţilor judeţene şi naţionale în privinţa industriei ospitalităţii şi a promovării destinaţiei România”, arată asociaţiile.

ADVERTISING

Acestea cer susţinere fermă din partea premierului în acest sens si aşteaptă să vadă că, în sfârşit, ”si turismul devine o prioritate reală în această ţară, aşa cum se întâmpla în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinaţiile concurente şi vecine”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇